Η γρίπη των χοίρων και το Google Flu Trends

by Stefanos Kofopoulos • On 29-04-2009 • AT 10:48 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Mexico Google Flu Trends

Το Google δημιούργησε στα τέλη του 2008 το Google Flu Trends, αποκλειστικά για τις ανάγκες του Αμερικανικού πληθυσμού. Οι μηχανικοί του Google ανακάλυψαν ότι οι αναζητήσεις με χαρακτηριστικές λέξεις κλειδιά δημιουργούν μια καλή εικόνα για την κατάσταση και την εξέλιξη του ιού της γρίπης, οποιουδήποτε ιού. Όλα αυτά συμβαίνουν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, κάτι που δίνει το πλεονέκτημα στο Google αλλά και στο κοινό να γνωρίζει αυτό που οι αρχές επιβεβαιώνουν αρκετές μέρες μετά.

Χρησιμοποιώντας τον ίδιο μηχανισμό και για τον ιό της γρίπης των χοίρων, H1N1, το Google Flu Trends παρουσιάζει την εικόνα στο Μεξικό. Όπως σημειώνουν, τα στοιχεία για το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά παρόλα αυτά αποφάσισαν να τα δημοσιοποιήσουν. Μια σύντομη παρουσίαση και βίντεο για το πως λειτουργεί το Google Flu Trends θα βρείτε εδώ.

Influenza A virus subtype H1N1

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ο τρόπος που αναλύει και παρουσιάζει το Google τα δεδομένα, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Το Twitter υποτίθεται ότι είναι ο παράδεισος της αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο, το Facebook προσπαθεί να μπει σε αυτό το παιχνίδι με το Open Stream API αλλά καμία από τις δύο υπηρεσίες δεν έχει καταφέρει να οργανώσει τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο ώστε: 1. τα αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα σε όλους 2. τα αποτελέσματα να είναι κατανοητά από όλους 3. τα αποτελέσματα να έχουν κάποια πρακτική εφαρμογή.

Προς το παρόν ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας, η μανία για πληροφορία και η τρέλα ή εφευρετικότητα των μηχανικών του Google έχουν αποδείξει ότι τα καταφέρνουν καλύτερα σε πραγματικό ή σχεδόν πραγματικό χρόνο. Το Twitter φαίνεται ότι στηρίζεται αποκλειστικά στο API και τους developers ενώ το Facebook προς το παρόν ανακαλύπτει πως είναι να δίνεις πρόσβαση στα δεδομένα και να αφήνεις τους developers να δημιουργούν για σένα. Το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό.

Τα δεδομένα του Google Flu Trends για το Μεξικό είναι εδώ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε στο τέλος το google θα φτιάξει τους cylon…. (όσοι είδαν το caprica καταλαβαίνουν ;) )

    • Δεν είναι δουλειά τους.. αυτό που θα κάνουν είναι profiles για τους Cylon, καταγραφή του πληθυσμού τους κλπ ώστε να πουλάνε τα στοιχεία στα εργοστάσια παραγωγής και να κάνουν τις ανάλογες μετατροπές όταν πχ μερικά μοντέλα δείχνουν να μην αντέχουν την υγρασία ή την την κοσμική ακτινοβολία.

Top

Show Buttons
Hide Buttons