Έρχεται το Google Drive με 5GB, αυτή την φορά στα αλήθεια

by Stefanos Kofopoulos • On 17-04-2012 • AT 9:28 am • 5 ΣΧΟΛΙΑ

Έρχεται το Google Drive με 5GB, αυτή την φορά στα αλήθεια

Το Google Drive το περιμένουμε χρόνια. Οι ιστορίες για την εμφάνιση του μαγικού αποθηκευτικού χώρου από το Google κυκλοφορεί online πριν ακόμα εμφανιστεί το Dropbox και όταν ακόμα έπαιζε ως πιθανό σενάριο για όνομα το GDrive αντί για Google Drive. Το Google παρουσίασε το δικό του filesystem, τα δικά του office apps και τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να παρουσιάσει και το Google Drive με χωρητικότητα 5GB και παρουσία σε Windows, Mac και iOS. Φαντάζομαι ότι η σύνδεση με το Android θεωρείται δεδομένη και για αυτό δεν γίνεται ξεχωριστή αναφορά από το The Next Web που κυκλοφόρησε πρώτο τα νέα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Google με το Google Drive θα προσφέρει 5GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου που θα μπορείτε φυσικά να πληρώσετε αν θέλετε να αυξήσετε και να χρησιμοποιήσετε μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι στο internet. Αυτό είναι και το μυστικό της υπόθεσης.

Υποθέτω, αν το Google είναι αρκετά έξυπνο θα το κάνει άμεσα, ότι το Google Drive θα φιλοξενεί αυτόματα τα αρχεία από Google Docs και στην συνέχεια θα ενωθεί με Picasa, Google Music και Gmail. Έχει νόημα για το Google και τους χρήστες να απλοποιήσουν τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων και αρχείων αφού θα υπάρξει μια πλατφόρμα διαχείρισης όλων των δεδομένων που έχουμε στους servers του Google.

Αν το Google Drive αποδειχθεί μόνο ανταγωνιστικό προϊόν του Dropbox και τίποτα περισσότερο, αν δεν αποκτήσει σύνδεση με τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες του Google, τότε θα γίνει ένα ακόμα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας και τίποτα περισσότερα από 5GB που πλέον αγοράζεις για 4 ευρώ και έχεις πάντα μαζί σου, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις bandwidth για σύνδεση στο internet.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναμενόμενο ήταν να παρουσιαστεί το Google Drive, το περιμένουμε χρόνια τώρα. Ίσως το πιο αναμενόμενο προϊόν του Google. Το θέμα είναι τι θα κάνουν και πως θα το βγάλουν στην αγορά ώστε να προσφέρει μη αναμενόμενες υπηρεσίες και λύσεις.

  2. στο gmail μόνο δίνουν 7701 MB
    οπότε ελπίζω να μας κάνει την έκπληξη η google και να δώσε περισσότερα gb ;)

  3. Για linux τιποτα; Πιστευω να το φερουν συντομα…ΑΠο αυτην την αποψη μπραβο στο dropbox που υποστηριζει linux

    • Γιατί να μην παίζει σε Linux;

  4. θα εχει καποια διαφορα με το Skydrive της Microsoft? Η οποια προσφερει παρεπιπτοντως 25 gb.

Top

Show Buttons
Hide Buttons