Το Google αγοράζει εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για $500 εκ.

by Stefanos Kofopoulos • On 27-01-2014 • AT 2:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το Google αγοράζει εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για $500 εκ.

Το Google αγόρασε την εταιρεία DeepMind για περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται ότι είναι απαραίτητη για την εξέλιξη του Google.

DeepMind Artificial Intelligence στην υπηρεσια του Google για big data, security, Android bugs, ecommerce

Η εξαγορά της εταιρείας DeepMind Technologies για περίπου 400-500 εκατομμύρια δολάρια από το Google δείχνει τον δρόμο για το σύγχρονο web, ecommerce και διαφημίσεων. Με τρεις ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια από το Google, η DeepMind θα αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς και θα βοηθήσει στην κατανόηση προβλημάτων που μέχρι σήμερα απαιτούσαν περισσότερο κόπο. Αν το Google αγόρασε την DeepMind για να βελτιώσει το Google Now ή να βρει νόημα στον τεράστιο όγκο δεδομένων που διαθέτει, μένει να το δούμε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο CEO του Google, Larry Page, ασχολήθηκε προσωπικά με το deal και οδήγησε την εταιρεία του στην εξαγορά.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Το Google αγοράζει την Boston Dynamics

Άλλες πιθανές χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στο Google είναι η προστασία του δικτύου από κακόβουλες επιθέσεις, η βελτίωση των διαφημίσεων και του ηλεκτρονικού εμπορίου, η βελτιστοποίηση των λειτουργιών robots εντός και εκτός αυτοκινήτων αλλά και βελτίωση του ίδιου του λογισμικού για εντοπισμό bugs και λοιπών προβλημάτων όπως για παράδειγμα στο Android και τα web services του Google.

Λέγεται ότι ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας DeepMind Technologies είχε εκφράσει και το Facebook χωρίς όμως να καταφέρει κερδίσει τις εντυπώσεις και τις προτιμήσεις των ιδρυτών της DeepMind που τελικά προτίμησαν την πρόταση του Google.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons