Έρχονται τα πρώτα Google Chrome OS smartbooks τον Νοέμβριο

by Stefanos Kofopoulos • On 03-11-2010 • AT 1:37 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Έρχονται τα πρώτα Google Chrome OS smartbooks τον Νοέμβριο

Ετοιμαστείτε για την νέα, γενναία γενιά ηλεκτρονικών υπολογιστών που μέχρι σήμερα γνωρίζατε ως netbooks αλλά αύριο θα αγοράζετε ως smartbooks. Η διαφορά είναι μικρή, αν υπάρχει κιόλας με σημαντικότερο παράγοντα την προσθήκη του Google Chrome OS πάνω από τα ηλεκτρονικά τα οποία θα τρέχουν σε ARM επεξεργαστές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Google ακολουθεί την οδό χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και μεγάλης διάρκειας στην μπαταρία, όσο τουλάχιστον επιτρέπει η επικοινωνία με τον έξω κόσμο χρησιμοποιώντας WiFi και 3G δίκτυα. Το Google αναμένεται να ανακοινώσει το πρώτο netbook / smartbook τις επόμενες εβδομάδες με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να ετοιμάζονται για τα δικά τους προϊόντα με ταμπελάκια όπω Ace, HP, ASUS κλπ. Αυτά λένε οι φήμες και οι πηγές, μέχρι να δούμε το τελικό προϊόν έχουμε ακόμα μέλλον. Σε κάθε περίπτωση όμως οι προβλέψεις και οι πληροφορίες ταιριάζουν απόλυτα με τον χρονικό ορίζοντα που έχει θέσει το Google για τα πρώτα Google Chrome OS devices: Χριστούγεννα 2010.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θα πουλήσει πολύ η όλη ιστορία του CHrome OS ..

  Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών υπολογιστών παγκοσμίως βολεύεται με ένα gmail – blogger – youtube – facebook – wikipedia και 5-10 αγαπημένα websites….

  Τα περισσότερα πράγματα πια γίνονται online την σήμερον ημέρα οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για πολύπλοκα λειτουργικά.

  Οι μέρες που έπρεπε να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε ένα πρόγραμμα για μετατροπή ίντσες σε εκατοστά και ΆΛΛΟ ΕΝΑ για εκατοστά σε ίντσες έχουν φύγει.

  Θυμάμαι παλιά είχα στο pc 200 προγράμματα ενώ τώρα έχω 50 και 150 bookmarks…. και η ανάπτυξη των online apps συνεχίζεται με τρελούς ρυθμούς.

  Άντε google δυνατά, να δημιουργήσεις έναν μεγαλύτερο ανταγωνισμό ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν απλοποιημένα και σταθερότερα συστήματα σε χαμηλότερες τιμές.

  Και με το καλό να εισβάλεις σε σταθμούς εργασίας-servers-gaming κτλ

  • Αυτό είναι σίγουρο, το θέμα είναι πως θα πουλήσει και γιατί. Αν θα πάμε μπροστά με ένα μοντέλο computing όπως αυτό του iPad ή θα έχουμε ακόμα ένα νέο μοντέλο netbook με δυνατότητες σύνδεσης στο cloud και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας εξαιτίας του ARM επεξεργαστή και του Google Chrome OS.

   • @Titanas

    ν θα πάμε μπροστά με ένα μοντέλο computing όπως αυτό του iPad ή θα έχουμε ακόμα ένα νέο μοντέλο netbook

    Πράγματι…. το δίλημμα Tablet ή Netbook υπάρχει… ο χρόνος θα δείξει… αν και διαισθητικά μιλάω, σε 2 χρονάκια που το κόστος κατασκευής “Tablet” αλλά και “SSD” θα έχει πέσει πιστεύω οτι ο κόσμος θα προτιμάει τα Tablet.

    Θα έρθει πάλι εκείνος ο καιρός που στη 10ετία του ’90 μόλις ο φίλος, γείτονας μας έπαιρνε νέο PC που έτρεχε σε 800MHz και είχε 128ΜΒ RAM λέγαμε οuaou! Μόλις λοιπόν σταθεροποιηθεί το μοντέλο, οι εταιρίες (μπορεί να εμφανιστούν και καινούριες) θα αρχίσουν να ανταγωνίζονται στα ενδότερα χαρακτηριστικά (CPU multicore, RAM, SSD, GPU) των tablet αλλά γιατι όχι και στα smartphone…
    Περιμένω εκείνο τον καιρό που θα μπορώ να αναβαθμίζω το hardware του smartphone μου χωρίς να χρειάζεται να αγοράζω νέο κινητό. ;)

   • Με ενδιαφέρει να ακολουθήσουμε το μοντέλο εκείνο που είναι πιο φυσικό στον άνθρωπο, όχι απλά κάτι φθηνότερο και πιο όμορφο. Εξαρτάται βέβαια και από τον σκοπό και τον στόχο που έχει το Google για το Chrome OS. Μπορεί να θέλουν να πουλήσουν τρελά, μπορεί να θέλουν να αλλάξουν λίγο τον κόσμο, μπορεί να θέλουν να κάνουν και τα δύο ή κάτι άλλο.

  • @noaven

   Θυμάμαι παλιά είχα στο pc 200 προγράμματα ενώ τώρα έχω 50 και 150 bookmarks…. και η ανάπτυξη των online apps συνεχίζεται με τρελούς ρυθμούς.

   Πόσο δίκιο έχεις να’ξερες πραγματικά… πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα…

 2. Όπως είχα πει και αλλού…. η σκακιέρα έχει στηθεί και οι αντίπαλοι προτάσσουν τα όπλα τους:
  1) Chrome Linux OS (Google)
  2) Ubuntu Unity Linux (Canonical)
  3) MeeGo Linux (Intel+Nokia)
  4) jolicloud Linux
  5) (Microsoft ???? Πού ειναι οέο ? μη μου πείτε win7, καμία σχέση)

  Για να δούμε… το 2011 θα γίνει επική μάχη…. (και το 2012 θα έρθει η συντέλεια του κόσμου :P ;) )

Top

Show Buttons
Hide Buttons