Ο Chrome κόλλησε εχθές γιατί το Google τον “σκότωσε”

by Stefanos Kofopoulos • On 11-12-2012 • AT 2:23 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Ο Chrome κόλλησε εχθές γιατί το Google τον σκότωσε

Το χθεσινό πρόβλημα στο Gmail και τον Chrome δεν έχουν σχέση αλλά παράλληλα σχετίζονται με ένα ιδιαίτερο τρόπο, το Sync. Η βλάβη στο Gmail προκάλεσε πανικό που φαίνεται ότι επηρέασε την λειτουργία του Chrome με την βοήθεια ενός bug. Στην πραγματικότητα, το Google ήταν αυτό που “σκότωσε” τον Chrome εχθές.

Ο Chrome κόλλησε και έκλεισε σε όσους χρησιμοποιούν το Sync. Ξέρετε την υπηρεσία του Google που μεταφέρει δεδομένα από τον browser στους servers του Google ώστε κωδικοί, bookmarks κλπ να είναι διαθέσιμα σε κάθε υπολογιστή με την χρήση του λογαριασμού Google.

Κάποια στιγμή εχθές, μέσα στον χαμό με το Gmail εκτός λειτουργίας το Sync έστειλε εντολή σε όλους τους client που ήταν συνδεδεμένοι στην υπηρεσία, δηλαδή όλους τους Chrome browers, να κλείσουν! Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση από μηχανικού του Google

“Yes, in fact this crash would *not* happen if the sync server itself was unreachable. It’s due to a backend service that sync servers depend on becoming overwhelmed, and sync servers responding to that by telling all clients to throttle all data types (including data types that the client may not understand yet).”

Το σύστημα μπερδεύτηκε, το Sync τα έχασε και το Google είπε Sayonara σε όσους είναι συνδεδεμένοι στους servers του Sync. Τόσο απλά.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι που τα γράφετε τόσο απλά τα πράγματα… περί ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων ούτε λόγος. Τόσο απλά, ένας κολοσσός κάνει πειράματα στον υπολογιστή εκατομμυρίων χρηστών (και ως φαίνεται, τα καταφέρνει άψογα) και κλείνει αυτόματα τον browser σου! Τι ευτυχία… Άντε, σε λίγο καιρό θα κλείνει αυτόματα και το chromebook σου χωρίς να σε ρωτάει κανένας βέβαια.

    • Δεν είναι πείραμα αλλά bug, κάτι πήγε στραβά και έκλεισε το Chrome. Δεν είναι τόσο τραγικό.

Top

Show Buttons
Hide Buttons