Το Google θάβει τις φάρμες spam και όσους κλέβουν περιεχόμενο

by Stefanos Kofopoulos • On 29-01-2011 • AT 2:05 am • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Google θάβει τις φάρμες spam και όσους κλέβουν περιεχόμενο

Μετά από αρκετό καιρό συζητήσεων επί συζητήσεων το Google όχι μόνο αποφάσισε αλλά ενέκρινε αλλαγές στον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί για να εμφανίζει τα αποτελέσματα στο Google. Το πρόβλημα έγινε γνωστό πρόσφατα όταν τα καλά παιδιά του Stack Overflow παραπονέθηκαν για κάτι πολύ συνηθισμένο: η σκληρή τους δουλειά γίνονταν copy&paste σε άλλα sites που εμφανίζονταν στο Google πιο ψηλά από το ίδιο το Stack Overflow γιατί τα sites αυτά έκλεβαν περιεχόμενο από παντού, δημιουργώντας περιεχόμενο πλούσιο σε keywords κατι που φυσικά το Google εκτιμά.

Αυτά μέχρι εχθές γιατί πλέον η αλλαγή στον αλγόριθμο του Google έχει εγκριθεί. Ο Matt Cutts, ο άνθρωπος κλειδί στην προσπάθεια του Google για την καταπολέμηση του spam, έγραψε: “we’re evaluating multiple changes that should help drive spam levels even lower, including one change that primarily affects sites that copy others’ content and sites with low levels of original content”.

Με την κίνηση αυτή το Google έρχεται να αντιμετωπίσει ένας τεράστιο πρόβλημα που ακόμα και Έλληνες φαίνεται να προκαλούν και να εκμεταλλεύονται. Δεν είναι γνωστό πότε θα αλλάξει ο αλγόριθμος σε όλους τους servers του Google, το Page Rank όμως φαίνεται να έχει αλλάξει αν κρίνουμε από το traffic που φτάνει στο pestaola.gr από το Google.

Αν έχετε blog και θέλετε να ξεφορτωθείτε το spam η λύση είναι το Akismet. Αν θέλετε να προστατευτείτε από αυτούς που χρησιμοποιούν nofollow και κλέβουν το περιεχόμενο σας, η λύση είναι το Google με τις πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους, να πεθάνουν οι κλέφτες, έχει παραγίνει το κακό.

  2. Και ιστοσελίδες όπως το pestaola εμφανίζονται δηλαδή πιο κάτω στα αποτελέσματα; i mean, αν βασίζεται σε keywords και εσύ δεν κάνεις copy paste αλλά χρησιμοποιείς πάνω κάτω τα ίδια keywords δεν έχει διαφορά.

    Όπως και να χει εμένα με ενδιαφέρει να βρίσκω αυτό που θέλω, δεν με νοιάζει ποιος το έκλεψε από ποιον αρκεί να βρίσκω το ιδανικό μου αποτέλεσμα. Το ίδιο πιστεύω θέλει και κάθε χρήστης!

    thats the poing of google, not indexing the web in a fair way :)

    • Το Google θέλει να σου παρουσιάζει τα καλύτερα αποτελέσματα πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις και το spam δεν βοηθάει σε αυτό

Top

Show Buttons
Hide Buttons