Google Buzz, τα λες όλα μέσα από το Gmail

by Stefanos Kofopoulos • On 11-02-2010 • AT 8:09 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Google Buzz, τα λες όλα μέσα από το Gmail

Με την ιδέα ότι το Gmail αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς κατά την διάρκεια της ημέρας, το Google Buzz ενσωματώνεται στο inbox και περιμένει από τον χρήστη να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο ό,τι θεωρεί χρήσιμο και ενδιαφέρον. Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, links είναι οι λέξεις κλειδιά για την λειτουργία του Buzz που ενσωματώνει χαρακτηριστικά από άλλες υπηρεσίες αλλά προχωράει ένα βήμα μπροστά.

Οι συζητήσεις μοιάζουν με αυτές του FriendFeed όπου η κουβέντα εξελίσσεται με σχόλια και likes κάτω από το κυρίως θέμα που μοιράστηκε ο χρήστης. Λίγη βοήθεια από το Google Wave έτσι ώστε να updates να εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο χωρίς την παραμικρή ανάγκη για refresh της σελίδας. Η ίδια βοήθεια και στον video και photo player μέσα στον browser χωρίς να κάνετε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από κλικ. Για τους προχωρημένους, οι συντομεύσεις που ισχύουν στο Gmail λειτουργούν και στο Buzz.

Με την πρώτη χρήση του Buzz ο καθένας έχει μια έτοιμη λίστα φίλων χωρίς να κάνει τίποτα. Το Gmail έχει επιλέξει με ποια πρόσωπα μιλάμε περισσότερο και αναλαμβάνει την σύνδεση με αυτά. Εδώ έγκειται και ένα θέμα ασφάλειας και ιδιωτικότητας αφού σε ορισμένες περιπτώσεις η αυτόματη επιλογή του Google δεν είναι πάντα αυτό που θα επιθυμούσε ο χρήστης που διατηρεί incognito επαφές με συνεργάτες πχ. Προσοχή σε αυτό το σημείο.

Το Googl Buzz συνδέεται με οτιδήποτε έχει feed όπως και με πολλές από τις υπηρεσίες του Google: Blogger, YouTube, Picassa. Ακολουθούν το Flickr και το Twitter ενώ απουσιάζει το Facebook. Σε κάθε περίπτωση, το Google Buzz βρίσκεται στην έκδοση 1.0 με πολλές αλλαγές να είναι ήδη έτοιμες κατά την ωρίμανση του προϊόντος που είναι ήδη αρκετά έξυπνο ώστε να μειώνει αυτόματα τον θόρυβο (πχ Buzz status Βαριέμαι) ενώ είναι έτοιμο να δεχτεί υποδείξεις από τον χρήστη για το τι είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον. Αν δεν έχει εμφανιστεί στο Gmail ακόμα κάντε υπομονή και θα το δείτε πολύ σύντομα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το επόμενο Post σου μετά απ’αυτό θέλω να είναι “wave vs buzz” για να συζητήσουμε την λάθος(?) πολιτικής της google,τι θέλει να πετύχει και με πιο σκεπτικό δημιούργησε μια υπηρεσία που είναι λίγο απ όλα!

  • Δες το Twitter stream μου για το Wave και το Buzz

 2. Αν και ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ, έχω την αίσθηση ότι θα δεν θα πιάσει. Facebook και Twitter είναι μακράν καλύτερες υπηρεσίες…

  • Το Facebook έχει πολλούς περισσότερους χρήστες και πιο loyal θα έλεγα.. για το Twitter δεν ξέρω αλλά αυτό δεν ανησυχεί

 3. Buzz? no thanks.

  Το email το θέλω “clean” για να διαβάζω και να στέλνω email χωρίς παρεμβολές (social spam).

  Το ίδιο ακριβώς θέλω και στο google search αλλά δυστυχώς και εκεί η google θέλει να παρουσιάζει social media μέσα στα results.

  Πιστεύω ότι η Google κάνει λάθος και στις 2 περιπτώσεις. Στο gmail καλό θα ήτανε να λύσουνε τα bugs πρώτα παρά να προσθέτουν νέα πράγματα (που δεν με βοηθάνε στην λειτουργικότητα του email).

 4. Τρέχτε να φακελωθείτε…

  • Αυτό είναι το πιο ανώριμο επιχείρημα που άκουσα.. εκτός και αν εννοείς κάτι που δεν μπορώ να αντιληφθώ

   • Καταρχάς δεν ήταν επιχείρημα. Δεν είπα ειναι χειρότερο από το “άλλο”.
    Έχεις διαβάσει την αναλυτική privacy policy της google?

 5. Ναι η λέξη Facebook 42ο λεπτό είναι σκληρός ήχος για την Google.
  Κάτι για email από Facebook διάβασα τελευταία αλλά δύσκολα χτυπιέται ο παντοκράτορας.
  Διαφωνώ με την άποψη του shoshuro ότι το Gmail δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικό.
  Στα συν βάζω την ευκολία χρήσης, διαχωρισμού δημοσίου & ιδιωτικού χώρου και το οικείο περιβάλλον τουλάχιστον για κάποιον σαν εμένα χωρίς λογαριασμό στο φατσοβιβλίο.
  Με τον καιρό θα δέσουν πάνω του παλαιά και καινούργια στοιχεία, καλώς μα ήρθε!

  Όσο για το Facebook όλες μου οι προβλέψεις έπεσαν έξω, 100% out.

Top

Show Buttons
Hide Buttons