Το Google αγοράζει κομμάτι της Νέας Υόρκης, το 111 Eighth Avenue

by Stefanos Kofopoulos • On 23-12-2010 • AT 12:50 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Το Google αγοράζει κομμάτι της Νέας Υόρκης, το 111 Eighth Avenue

Ήταν απλά θέμα χρόνου και τελικά συνέβη. Το Google αγόρασε για 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια το κτίριο 111 Eighth Avenue στην Νέα Υόρκη. Πρακτικά αγόρασε ένα κομμάτι της Νέας Υόρκης τόσο μεγάλο που χρειάζονται 20 λεπτά για να περπατήσεις τριγύρω. Είναι ειρωνικό γιατί η παρουσία του Google στο μεγάλο μήλο ξεκίνησε το 2000 με έναν μόνο υπάλληλο να δουλεύει από κάποιο κατάστημα Starbucks. Τώρα το Google έχει στην διάθεση του 914.400 τετραγωνικά μέτρα για πολλούς, πάρα πολλούς εργαζομένους και όχι μόνο. Μην ξεχνάτε τα σχέδια του Google και τα εκατομμύρια που ξόδευε για να αγοράσει dark fiber τα τελευταία χρόνια. Δεν είμαστε μακρυά από την στιγμή που μια εταιρία θα μπορεί να αγοράσει μια ολόκληρη πόλη, επειδή θα συμφέρει περισσότερο την ίδια και το κράτος.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. λες να πουλησουμε μερικες ελληνικες πολεις για να ξεφυγουμε απο την κριση?…χμμμ… δεν μου ακουγεται ασχημη ιδεα. θα πρεπει ομως να συμφωνει η συντριπτικη πλειοψηφια των κατοικων της. Προσωπικα δεν θα ηθελα με τιποτα να αγορασει την πολη μου η Google, αλλα για την Ευρωπαικη Nokia δεν θα ελεγα οχι

  • Είναι αναπόφευκτο να συμβεί κάτι τέτοιο όσο οι εταιρείες μεγαλώνουν και χρειάζονται περισσότερο χώρο. Πλέον σε μέρη όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη η πολιτεία κάνει πάρτι όταν μια εταιρεία αγοράζει επιπλέον γη ή θέλει να επεκταθεί γιατί εισπράττει περισσότερους φόρους, αυξάνεται η κατανάλωση από εργαζομένους που μεταφέρονται εκεί κλπ. Το ίδιο συμβαίνει όχι μόνο με τα γραφεία αλλά και τα data centers. Χαρακτηρστικό παράδειγμα αυτή η εμφάνιση του Steve Jobs στο City Council του Cupertino.

 2. Απορώ πως θα το γεμίσει αυτό το πράγμα…
  Datacenter? Θα το γεμίσει με φάρμες server?

  • Με χιλιάδες υπαλλήλους που τους έχει ήδη και υποδομή για τις οπτικές ίνες που αγοράζει τόσο καιρό.

  • Όχι βέβαια, οι φάρμες σερβερ πάνε σε φτηνή γη, όχι σε ένα από τα ακριβότερα οικοδομικά τετράγωνα του πλανήτη. Εκεί θα πάνε πωλήσεις, marketing, ανάπτυξη λογισμικού, finance, accounting, human resources, corporate strategy, business development, κ.ο.κ.

   • …και η ιστορία με το dark fiber, δεν παίζει ρόλο ή είναι μούφα;

Top

Show Buttons
Hide Buttons