Το Google αγοράζει την Widevine, streaming video παντού και για όλους

by Stefanos Kofopoulos • On 04-12-2010 • AT 4:35 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Google αγοράζει την Widevine, streaming video παντού και για όλους

Το streaming video είναι πιο σημαντικό από όσο νομίζουμε ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει το Google που συμφώνησε να αγοράσει την Widevine. Η εξαγορά έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον και έρχεται να συμπληρώσει την στρατηγική του Google. Στο site της Widevine διαβάζουμε: “Connecting Digital content to consumers. Enabling TV Everywhere, Video Optimization, Multiplatform DRM”.

Το Google έχει ήδη ρίξει στην αγορά το Google TV, ενδιαφέρεται άμεσα για video optimization σε διαφορετικές πλατφόρμες και φυσικά θέλει να προστατέψει το περιεχόμενο όπου μπορεί. Η Widevine τα κάνει όλα και συμφέρει. Ειδικά σε ό,τι αφορά το κομμάτι του video optimization, το Google μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Widevine από το YouTube μέχρι το Android για να βελτιώσει την εμπειρία του streaming video σε ισχυρούς υπολογιστές γραφείου μέχρι mid-end Android κινητά και φυσικά tablets. Φυσικά, οι βελτιώσεις στο βίντεο μπορούν να αποφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα και σε άλλες πλατφόρμες όπως και DRM άλλωστε.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για όλα ή και για τίποτα. Πολλές φορές οι εξαγορές εταιρειών δεν γίνονται για την εταιρεία ή την τεχνολογία που έχει αλλά περισσότερο για τους ανθρώπους και τις δυνατότητες του. Προφανώς ό,τι έχει σχέση με βίντεο είναι σημαντικό αυτή την στιγμή γιατί η τεχνολογία που θα βοηθήσει σε μεγαλύτερη εξάπλωση υπάρχει ήδη και κοστίζει φθηνά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons