Το Google αγοράζει το Meebo, το Google+ παίρνει ανάσες

by Stefanos Kofopoulos • On 05-06-2012 • AT 1:52 am • 3 ΣΧΟΛΙΑ

Το Google αγοράζει το Meebo, το Google+ παίρνει ανάσες

Το μελάνι έχει σχεδόν στεγνώσει από την συμφωνία Google – Meebo για την εξαγορά με κόστος περίπου $100 εκατομμύρια. Η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα αλλά όταν η φήμη κάνει τον κύκλο σε πολύ γνωστά sites τότε έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί, ειδικά στην περίπτωση του Meebo με επενδυτές που μάλλον θέλουν κάτι τέτοιο.

Στην Ελλάδα το Meebo ήταν περισσότερο γνωστό μέσα από το chat client που είχε, το Meebo Messenger. Πέρα από αυτό όλες οι άλλες προσπάθειες της εταιρείες μάλλον δεν κέρδισαν την ευρύτερη συμπάθεια του κοινού. Για το Google όμως αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία γιατί όπως αναφέρεται, αρκετοί από τους μηχανικούς του Meebo θα βρουν δουλειά στο Google+.

Αυτό σημαίνει ότι το Google συνεχίζει να επενδύει ασταμάτητα στο Google+, γιατί βασικά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Φαντάζομαι ότι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μάθουμε λεπτομέρειες για την εξαγορά του Meebo και ποιους τομείς του Google+ σκοπεύει να ενισχύσει το Google.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρίμα να μην προλάβω να το πάρω εγώ. Σιγά 100$ το ψηνα να τα επενδύσω :P

  • Τα υπόλοιπα $99.999.900 είναι το πρόβλημα :P

   • και χάρηκα μέχρι να το διορθώσεις… :)
    Όσο για το google+ είμαι της άποψης ότι δεν θα πετύχει. Έχει μεγάλο αριθμό εγγεγραμένων χρηστών αλλά απ’αυτούς ένα μικρό ποσοστό μονάχα είναι ενεργό.
    Η κύρια αιτία για αυτό είναι ότι δεν έχει αποφασίσει τί ακριβώς είναι (λίγο απο fb- λίγο απο τουίτερ- λίγο απ’όλα) και φυσικά πως έρχεται δεύτερο.
    Το χουμε δεί πολλές φορές στο παρελθόν, δεν αρκεί να κάνεις κάτι πολύ καλό αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει να το κάνεις πρώτος.
    Αλλά οκ Google είναι, λεφτά έχει, ας κάνει ότι θέλει μέχρι να παραδεχτεί ανοιχτά πως είναι ο Skynet!

Top

Show Buttons
Hide Buttons