Το Google αγοράζει το Jaiku

by Stefanos Kofopoulos • On 10-10-2007 • AT 2:36 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

google acquires jaiku

Χρησιμοποίησα το Jaiku πρώτη φορά για το Nokia Virtual Event και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.. ήταν άλλωστε η πρόταση της Nokia για την παρακολούθηση του event. Σήμερα διαβάζω στο email που έλαβα από το Jaiku οτι εξαγοράστηκαν από το Google!

Η κίνηση αναλύεται ως προσπάθεια του Google να εξαπλώσει την κυριαρχία του, σε τρόπους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν mobile συσκευές και φυσικά στην mobile διαφήμιση. Για την ιστορία το Jaiku ξεκίνησε το 2006 από τους Jyri Engestrom και Petteri Koponen, έχει έδρα την Φιλανδία και συνδυάζει πολλά social χαρακτηριστικά με μια custom που τρέχει σε κινητά και mobile συσκευές.

Το email – ανακοίνωση που έλαβα είναι το εξής:

Wonderful Jaiku users,

Exciting news, Jaiku is joining Google!

While its too soon to comment on specific plans, we look forward to working with our new friends at Google over the coming months to expand in ways we hope you’ll find interesting and useful. Our engineers are excited to be working together and enthusiastic developers lead to great innovation. We look forward to accomplishing great things together.

In order to focus on innovation instead of scaling, we have decided to close new user sign-ups for now. But fear not! All our Jaiku services will stay running the way you are used to and you will continue to be able to invite your friends to Jaiku.

We have put together a quick Q&A about the acquisition at

Jyri Engestrom and Petteri Koponen, Jaiku Founders

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. @aritoni: Πολλές φορές ο χρόνος ανάπτυξης, το debugging και η στιγμή που πρέπει να είσαι στην αγορά κοστίζουν πολύ περισσότερο από το να αγοράσεις κάτι έτοιμο.

  2. @aritoni: Δεν μπορεί όμως να έχει μια βάση χρηστών, δοκιμασμένη υπηρεσία και όλα τα άλλα εδώ και τώρα. Με την εξαγορά το καταφέρνει αμέσως.

Top

Show Buttons
Hide Buttons