Το Google αγοράζει την Green Parrot Pictures, YouTube ετοιμάσου

by Stefanos Kofopoulos • On 17-03-2011 • AT 1:39 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Google αγοράζει την Green Parrot Pictures, το YouTube και το Android θα γίνουν ου-ά-ου

Το Google προχώρησε σε μια από τις σημαντικότερες ίσως εξαγορές που έχει ήδη πραγματοποιήσει. Η Green Parrot Pictures και το λογισμικό της, επιτρέπουν στα βίντεο να γίνουν wow ακόμα και αν είναι κουνημένα, παλιά, αν δεν έχουν όσο χρώμα χρειάζεται κλπ. Στο site της Green Parrot Pictures υπάρχουν παραδείγματα του πριν και του μετά την επεξεργασία του βίντεο με σταθεροποιημένη εικόνα, χωρίς θόρυβο ούτε τρέμουλο, ενώ οι γραμμές από τα παλιά φιλμ έχουν χαθεί. Παράλληλα γίνεται επεξεργασία των χρωμάτων και προστίθεται η δυνατότητα για slow motion εφέ.

Αυτό σημαίνει ότι το Google έχει πλέον πρόσβαση σε δύο πράγματα: την τεχνολογία της Green Parrot Pictures και του ταλέντου που την δημιούργησε. Στο YouTube τα βίντεο μπορούν να δεχθούν επεξεργασία μετά το upload, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με την προσθήκη μουσικής, υπότιτλων, σημειώσεων κλπ. Η κουνημένη εικόνα θα εξαφανιστεί, τα σημάδια του θορύβου θα φύγουν και η αισθητική των βίντεο θα βελτιωθεί σημαντικά στον μέσο όρο της.

Παράλληλα το Google μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή και στο Android για να πετύχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Φανταστείτε ένα iMovie για Android που μπορεί να διορθώνει τα μικρά ή μεγαλύτερα λάθη και να μετατρέπει τα μέτρια σε ποιότητα και χαρακτηριστικά βίντεο σε κάτι καλύτερο και πιο όμορφο. Με την βοήθεια των νέων CCD και την μανία για HD video καταγραφή και αναπαραγωγή από Android smartphones και tablets, το Google θα μπορεί να βελτιώσει αυτό που οι χρήστες του Android δεν κατάφεραν.

Με λίγα λόγια, το YouTube θα γίνει ένα καλύτερο μέρος για βίντεο με τον μέσο όρο ποιότητας να αυξάνεται και φυσικά τον χρόνο που ξοδεύουν οι χρήστες να μεγαλώνει επίσης. Αυτή την στιγμή κάθε λεπτό που περνάει όλοι εμείς ανεβάζουμε στο YouTube 35 ώρες βίντεο και το Google θέλει αυτό το βίντεο να είναι όσο καλύτερο μπορεί να είναι. Αν μπορεί κάτι να βελτιώσει σε post processing επίπεδο αυτό είναι τα χρώματα, να σταθεροποιήσει την εικόνα κλπ. Βασικά χαρακτηριστικά που όμως βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία και φυσικά κρατάνε τους χρήστες κολλημένους στην οθόνη που ξαφνικά εμφανίζει και μια διαφήμιση ή δύο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είσαι μπροστά google!!! πάρτα όλα και όλους!!!
  Έτσι μονοπώλιο …χέ….κα!!

 2. ειχα διαβασει καπου
  Πάλι δέχτηκα terms & conditions της Apple, χωρίς να τα διαβάσω. Θα μπουν καμιά μέρα στο σπίτι να μου βιάσουν τον σκύλο και θα το έχω δεχτεί.

  σε λιγο η google θα το κανει χωρις να υπογραψεις

  • Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο και ούτε πρόκειται να συμβεί. Εξάλλου οι ζωή σου βασίζεται σε software με σημαντικά αυστηρότερους όρους χρήσης που καταλαμβάνουν ένα ολόκληρο CD (πχ δες άδειες χρήσης της Oracle).

   Σημασία και on topic με το post, είναι ότι τα βίντεο θα αποκτήσουν κατά μέσο όρο καλύτερη ποιότητα. Αυτό είναι καλό για όλους. Τέρμα πια στα κουνημένα unboxing κλπ

Top

Show Buttons
Hide Buttons