Το Google αγοράζει την Boston Dynamics, εταιρεία κατασκευής robots

by Stefanos Kofopoulos • On 16-12-2013 • AT 1:48 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το Google αγοράζει την Boston Dynamics, εταιρεία κατασκευής robots

Η Boston Dynamics ανήκει πλέον στο Google, μαζί με όλα τα εξελιγμένα robots και τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Η Boston Dynamics κατασκεύαζε robots για λογαριασμό του Αμερικανικού πενταγώνου και όχι μόνο.

Google: απο το search στην Motorola και τωρα τα robots

Η εξαγορά της Boston Dynamics επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή χωρίς όμως να ανακοινωθούν λεπτομέρειες της συμφωνίας. Πρόκειται για την όγδοη εταιρεία robots που αγοράζει το Google τους τελευταίους έξι μήνες. Μετά την απομάκρυνση του από το Android, ο δημιουργός του Andy Rubin ασχολείται πλέον με μυστικά projects και moon shots που αφορούν robots.

ΔΕΣ: PETMAN, το robot που κάνει τα περισσότερα push-ups από όλους

Η Boston Dynamics έχει κατασκευάσει μερικά από τα πιο εξελιγμένα ρομπότς και έχει έχει κάνει δουλειές για λογαριασμό του Αμερικανικού Πενταγώνου αλλά και της Sony. Το ερώτημα είναι, τι ρόλο θα παίξει μια εταιρεία που κατασκευάζει αυτόνομα robots ως μέρος του Google που ασχολείται με την αναζήτηση στο web, social networks όπως το Google+ και την κατασκευή smartphones με την Motorola και το Android;

Ο χρονος ειναι χρημα απο αναζητηση, μεταφορες και εργοστασια. Τα robots ειναι η λυση

Η κατασκευή smartphones, tablets και άλλων ηλεκτρονικών απαιτεί την χρήση robots σε πολλά στάδια της γραμμής παραγωγής. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία της Boston Dynamics μπορούν να βοηθήσουν το Google και άρα την Motorola να αυξήσει την παραγωγή και να μειώσει το κόστος κατασκευής χρησιμοποιώντας robots σε σημεία που μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Η μεταφορά κιβωτίων και πρώτων υλών είναι ένα καλό παράδειγμα και έχουμε ήδη δει ότι αυτό είναι εφικτό από την Boston Dynamics.

Σε ένα κόσμο που το Google κερδίζει χρήματα όταν οι χρήστες ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του, το Google έχει κάθε λόγο να βρει τρόπους να κάνει την ζωή μας ευκολότερη. Λιγότερος χρόνος σε μικρές καθημερινές ασχολίες, περισσότερος χρόνος για αναζήτηση, Android και Google+ πολλαπλασιασμένος με δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη επί 365 ημέρες τον χρόνο. Κάπως πρέπει να περνάει ο χρόνος όταν το έξυπνο και αυτόνομο αυτοκίνητο του Google μεταφέρει επιβάτες. Κάπως πρέπει να γεμίζει το κενό όταν τα robots που Google θα αναλάβουν να διεκπεραιώνουν καθημερινές εργασίες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Πατέρας του Android , θα κατασκευάσει Android spookie!

  • Αυτό βασικά είναι το όραμα του Andy Rubin. Αν διαβάσεις παλιότερα άρθρα, μεταξύ 2005-2007, μιλάει μόνο για robots και πόσο τα αγαπάει

 2. Αν και το θέμα είναι από τις πιο καινοτομικές ειδήσεις που ακούσαμε τελευταία αφορά μάλλον το χρηματιστήριο περισσότερο (όπως έγινε με τα γυαλιά πέρσι) είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί δείχνει ότι η Google σκέφτεται ουσιαστικά προς καινούριες κατευθύνσεις. Το περίφημο πάντως αυτοκίνητο της Google δεν το είδαμε, παρά τα τόσα χρόνια πειραματισμών, ποτέ σε μαζική χρήση.

  • Δεν είναι εύκολο να βγει το Google car στους δρόμους γιατί χρειάζεται άδεια από τον νομοθέτη.

 3. Σε λιγα χρονια θα ειναι η Google και οι αλλοι…

  • μπα μπήκε σε επικίνδυνα μονοπάτια με αυτή την εξαγορά, υπάρχουν πιθανότητες να μην είναι και καθόλου!
   Ήδη στην Κίνα έχει πρόβλημα,τώρα που θα τα “παίρνει” και επίσημα από το πεντάγωνο αυτή η επιφυλακτικότητα θα επεκταθεί!

Top

Show Buttons
Hide Buttons