Το Google αγοράζει την Agnilux και εμείς αναρωτιόμαστε

by Stefanos Kofopoulos • On 21-04-2010 • AT 3:58 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

SoC by dialog semiconductor

Το Google επιβεβαίωσε την εξαγορά της Agnilux, εταιρείας σε stealth mode. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Agnilux δεν είχε βγάλει στην αγορά προϊόν ούτε έχει επικοινωνήσει τις προθέσεις της. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ξεκινά πριν από 2 χρόνια περίπου όταν η Apple αγόρασε την PA Semi. Κάποιοι μηχανικοί έμειναν στο Cuppertino ενώ άλλοι έφυγαν και ίδρυσαν την Agnilux.

Η φήμη που κυκλοφορεί είναι ότι η Agnilux δουλεύει πάνω σε κάποιο είδους server. Αν ευσταθεί αυτό το σενάριο, το Google μπορεί να ενδιαφέρεται για μια νέα γενιά web servers ώστε να μειώσει δραματικά το κόστος κατασκευής και συντήρησης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Google χρησιμοποιεί PC που μπορεί να αγοράσει και αν συναρμολογήσει ο καθένας. Απλά χρησιμοποιούν την δική τους τέχνη και τεχνολογία στην συναρμολόγηση.

Λιγότερο ενεργοβόρα data centers είναι καλή ιδέα αλλά περισσότερο ενδιαφέρον έχει ένα χαμηλής κατανάλωσης SoC για κινητό. Αν η Apple κατάφερε με την βοήθεια της PA Semi να δημιουργήσει τον A4 και να χαρίσει 10 ώρες διάρκεια μπαταρίας στο iPad WiFi, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια από τα μυαλά της PA Semi που ίδρυσαν την Agnilux ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει low power.

Το πόση ενέργεια καταναλώνει ο επεξεργαστής είναι ιδιαίτερο σημαντικό την εποχή που ζούμε. Οι μπαταρίες έχουν μείνει πίσω σε εξέλιξη και οι οθόνες των smartphones μεγαλώνουν και ρουφάνε όλο και περισσότερο ρεύμα. Ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η διάρκεια χρήσης ενός κινητού / tablet / whatever στα ίδια επίπεδα ή να βελτιωθεί είναι η χαμηλή κατανάλωση και το εξαιρετικό power management όλων των ηλεκτρονικών που χρησιμοποιούνται στην CPU, την GPU, το WiFi, το Bluetooth κλ.

Οι λύσεις τύπου SoC (System-on-a-chip), δηλαδή της συγκέντρωσης πολλών components σε ένα μόνο chip μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και αφήνει ελεύθερο χώρο πάνω στην πλακέτα που τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την μπαταρία κλπ. Με την τελειομανία που διακατέχει το Google, αν καταφέρουν και μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας στα chips που χρησιμοποιούν θα έχουν αυτόματα βελτιώσει σημαντικά την οnline εμπειρία από κινητό και φυσικά την πιθανότητα για περισσότερο mobile browsing και click σε διαφημίσεις.

Δέκα ή 30 λεπτά επιπλέον χρήσης ενός κινητού επί τα εκατομμύρια Android κινητών που κυκλοφορούν, ισούται με επιπλέον χρόνο στο internet που μπορεί να μεταφράζεται ακόμα και σε επιπλέον χρόνια. Μπορεί βέβαια η Agnilux να κατασκευάζει optimized web servers και εκεί να τελειώσουν όλα. Θα δούμε.

[SoC photo by dialog semiconductor]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιβάλεται να κάνουν κάτι γιατί το θέμα με τις μπαταρίες είναι πολύ κουραστικό.Μακράν η τεχνολογία που έχει μείνει πιο πολύ πίσω

Top

Show Buttons
Hide Buttons