Το business model της Global Gaming Factory X για το TPB

by Stefanos Kofopoulos • On 17-07-2009 • AT 12:59 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

The Pirate Bay Grand Theft

Δεν έχει περάσει μήνας από την είδηση ότι η Global Gaming Factory X σκοπεύει να αγοράσει το The Pirate Bay για περίπου €5.5 εκατομμύρια. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να μετατρέψει το TPB σε ένα νόμιμο site και φυσικά να δουλέψει μαζί με τα 20-25 εκατομμύρια επισκεπτών του ώστε να κερδίσουν όλοι, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής βιομηχανίας. Τώρα, ο Wayne Rosso (βλέπε Grokster) είναι στο παιχνίδι και δουλεύει για την Global Gaming Factory X και το νέο business model του The Pirate Bay. Δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπεύουν να κάνουν αλλά σε post ο Rosso αναφέρει:

“I’m calling this new model “resource supported”. In short, the more computer resources the user contributes to The Pirate Bay, the more his content consumption is subsidized. I won’t drill down any further due to commercial confidentiality, but it can actually work. And if it does, it will be huge”.

Μπορώ να φανταστώ ότι οι χρήστες θα χρησιμοποιούνται ως node για την αποθήκευση, μεταφορά και προώθηση υλικού. Αυτό θα γλιτώσει από έξοδα για data centers και bandwidth και θα πετάξει το καρότο στους χρήστες για περισσότερη συμμετοχή στο σύστημα με επιστροφή για οφέλη με κάποιο τρόπο. Δεν θα ήταν λάθος να υποθέσω ότι χωρητικότητα σκληρού δίσκου, bandwidth και uptime θα είναι βασικά κριτήρια για σε όλη αυτή την διαδικασία. Το οικοδόμημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα στηθεί πάνω σε torrent χρησιμοποιώντας παράλληλα τεχνολογία της Peerialism, εταιρεία που επίσης θα αγοράσει η Global Gaming Factory για €9.2 εκατομμύρια. Αν όλα πάνε καλά, θα μάθουμε λεπτομέρειες τον Αύγουστο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν θα έλεγα ότι πάει. Υπομονή να δούμε. Μην ξεχνάς ότι εκκρεμεί ακόμα ένα χρέος 3 και πλέον εκατομμυρίων που πρέπει να πληρώσουν στην δικαιοσύνη και τις εταιρείες. Σίγουρα αυτό που θα αποτελέσει παρελθόν είναι το The Pirate Bay όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα.

  2. Qtrax is coming ,TPB is dead let it rest in peace

Top

Show Buttons
Hide Buttons