Γιατί υπάρχει το Wi-Fi sense και πώς απενεργοποιείται

by Nikos Kaimakamis • On 13-08-2015 • AT 10:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

windows-10

Τα Windows 10, στις προεγκατεστημένες τους ρυθμίσεις έχουν το Wi-Fi Sense ενεργοποιημένο, αλλά υπάρχει ο τρόπος να απαλλαγείτε από αυτό. 

Με το Wi-Fi Sense, το οποίο έχει ήδη εγείρει αρκετές αντιδράσεις, οι επαφές σας στο Skype, το Facebook και το Outlook μπορούν να μοιραστούν μαζί σας το Wi-Fi δίκτυό σας σε περίπτωση που είναι σε γεωγραφική εγγύτητα στο router σας. Αυτό, μάλιστα, μπορεί να γίνεται αυτόματα για τις επαφές σας αυτές.

Ο λόγος που η Microsoft έχει φέρει το Wi-Fi Sense είναι η ευκολία στη σύνδεση σε ένα κοινό δίκτυο, αλλά είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετά ζητήματα ασφαλείας που καθιστούν προβληματική την καθημερινή χρήση μίας τέτοιας υπηρεσίας.

wi fi sense

To Wi-Fi Sense στέλνει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα με το password του δικτύου σας στους servers της Microsoft και από εκεί ο κρυπτογραφημένος κωδικός αποστέλλεται σε μία συσκευή που έχει το Wi-Fi Sense ενεργοποιημένο και ανήκει στη λίστα των επαφών σας. Σε περίπτωση που κάποια από τις επαφές του θέλει να μοιραστεί τον κωδικό σας με τις δικές του επαφές, δεν αρκεί να έχει το Wi-Fi Sense, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει τον κωδικό αυτό καθ’αυτό.

Καθώς η συζήτηση για το αν το Wi-Fi Sense είναι απαραίτητο ή όχι, σας δίνουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από το Windows 10 σύστημά σας. Αρκεί να πάτε στα Settings, να πατήσετε Wi-Fi κάτω από το Network & Internet και μετά το Manage Wi-Fi Settings. Από εκεί θα δείτε όλες τις επιλογές διαχείρισης των ασύρματων συνδέσεων του υπολογιστή σας και θα μπορείτε να θέσετε εκτός λειτουργίας το Wi-Fi Sense.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons