Γιατί το Netflix μπλοκάρει περιεχόμενο

by Nikos Kaimakamis • On 18-01-2016 • AT 2:24 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Netflix-Family

Μεγάλος θόρυβος έχει προκληθεί από την απόφαση του Netflix να μπλοκάρει όσους χρήστες χρησιμοποιούν proxy ή VPN.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει όσους πληρώνουν ή χρησιμοποιούν απλώς τέτοιες υπηρεσίες προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις λίστες του Netflix σε άλλες χώρες. Ο λόγος που το Netflix έχει προβεί σε τέτοια κίνηση είναι επειδή σε κάθε χώρα ισχύει διαφορετικό καθεστώς αναφορικά με την πνευματική ιδιοκτησία και τα δικαιώματα προβολής σειρών και ταινιών.

Είναι υποχρέωση του Netflix, όπως απορρέει από το νόμο, το να μπλοκάρει την πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν έχει άδεια προβολής στη χώρα μας, μέσω ΗΠΑ ή Αγγλίας. Από τη μεριά του το Netflix σημειώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι διαθέσιμο το ίδιο περιεχόμενο σε κάθε χώρα. Αυτό, μάλλον, θέλει και τον χρόνο του, αφού πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες συμφωνίες με τα studios παραγωγής και τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.

Το Netflix θέλει να εδραιώσει την παρουσία του στις χώρες στις οποίες λανσαρίστηκε πρόσφατα και ο εμπλουτισμός του περιεχομένου που προσφέρει σε αυτές φαίνεται να είναι μία από τις βασικές μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει για να το επιτύχει αυτό. Σε κάθε περίπτωση, το Netflix τηρεί κατά γράμμα τα όσα επιβάλλει το Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παγκοσμιοποίηση παντού εκτός από εκεί που αφορά τα κέρδη. Ετσι απλά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons