George W. Bush: Ο χειρότερος πρόεδρος ever

by Stefanos Kofopoulos • On 09-04-2008 • AT 12:38 pm • 13 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

goerge w. bush

Οι επιδόσεις του George W. Bush ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι κάτι σαν κοινό μυστικό, φυλαγμένο στο πιο βρώμικο συρτάτι του Λευκού Οίκου. Σχεδόν όλοι ξέρουν κάτι που αντιλαμβάνεται και οι κοινή γνώμη: ο Bush είναι πρακτικά ανίκανος και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι μια ομάδα 109 ιστορικών κατατάσσει τον σημερινό πρόεδρο των Η.Π.Α ως τον χειρότερο στην ιστορία της προεδρίας, μάλλον είναι άξιο αναφοράς. Πρόκειται για περισσότερους από 100 ακαδημαϊκούς που γνωρίζουν την ιστορία της Αμερικής και μπορούν πολύ εύκολα να συγκρίνουν τον George W. Bush με τους 33 προκατόχους του.

Πώς βλέπουμε εμείς οι Έλληνες τις Η.Π.Α και τον Bush; …είναι σαν να διαβάζω τα σχόλια ήδη.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το καλό είναι οτι δεν μπορεί να ξαναβγεί. Μακάρι να ίσχυε και στην Ελλάδα κάτι τέτοιο.

 2. Το περίεργο δεν είναι ότι είναι βλάκας, ανίκανος και επικίνδυνος. Το περίεργο είναι ότι ψηφίστηκε ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ.

  Ο θυμόσοφος Κρητικός λαός έχει μαντινάδα που λέει:
  “Οι καβαλίνες του χωριού γεμίζουνε παπόρι.
  ‘Ο,τι σκ*τά ‘ναι ο δήμαρχος είναι κι οι ψηφοφόροι. “

 3. @djstelios: Αυτό πρέπει να το λένε οι Νότιοι στους Βόρειους για τον Ψωμιάδη.

 4. @djstelios: Θες να σου θυμίσω ότι στις τελευταίες εκλογές μας επανεξελέγη μια από τις πιο αναποτελεσματικές κυβερνήσεις της σύγχρονης Ελλάδας; (Και μάλιστα την ξαναψήφισαν ακόμα και στις απανθρακωμένες περιοχές της Πελοποννήσου.)
  @Titanas: Αααα, λίγα λόγια για τον Νομάρχη-Μεγαλέξανδρο-Ζορρό μας! Θες να πεις ότι οι Βόρειοι είμαστε γραφικοί, συντηρητικούρες και ξενόφοβοι όπως η Νομαρχάρα μας; Πώς σου ήρθε αυτή η ιδέα;

  Αυτά έχει η δημοκρατία. Δυστυχώς, είναι ένα προβληματικό πολίτευμα αλλά δεν έχει εφευρεθεί ακόμα κάποιο καλύτερο…

 5. @Keramidogata: Προσπαθώ να βρω μια καλή δικαιολογία για το ποσοστό και την επανεκλογή του Ψωμιάδη αλλά δεν έχω καταλήξει κάπου. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και σίγουρα σημαίνει κάτι για αυτούς που τον ψηφίζουν.

 6. @Titanas: Δυστυχώς σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας έχει ενστερνιστεί μια ακατανόητη και βλακώδη ρητορική, η οποία έχει εκφραστές τα φρούτα τύπου Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλου (don’t get me started για τον τελευταίο). Το ερώτημα είναι γιατί αυτή η ρητορική βρίσκει τόσο γόνιμο έδαφος ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

 7. @keramidogata: Το κομματοποιείς το θέμα και είναι κρίμα, γιατί εγώ προσωπικά δεν έχω βρει, δει ή καταλάβει και κάποια αποτελεσματική… και γι’αυτό το λόγο δεν ψηφίζω παρά μόνο όταν γίνει νόμος η “υπεραπλουστευμένη” αναλογική, δλδ ποτέ. :-(
  Με θεωρώ ηλίθιο να ψηφίζω κάποιον που μάλλον πιστεύω, αλλά επειδή δεν μπαίνει στη Βουλή ή επειδή δεν είναι αρκετοί οι ψήφοι στην εκλογική περιφέρεια να πηγαίνει η ψήφος μου υπερ του “μεγάλου”.
  …και επειδή δεν θέλω να είμαι με σκ*τά του δημάρχου (σύμφωνα με τη μαντινάδα)… απέχω.

  @Titanas: Γιατί? Τί έκανε ο Ψωμιάδης? Δεν ξέρω!! Ρωτάω!!!
  Είχα την ιδέα ότι δεν έκανε τίποτα. Ισως γι’αυτό να ξαναψηφίστικε. Ξέρεις… τι περισσότερες φορές η “μερική απραξία” είναι καλύτερη από την “μερική πράξη”.

  @keramidogata (#2): Εχω την εντύπωση ότι αυτό δεν είναι δημοκρατία. Μάλλον δεν υπάρχει δημοκρατία. Ως πολίτευμα το θεωρώ περισσότερο ως κομματοκρατία.
  Το βασικότερο χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η εξουσία που πηγάζει από τον κόσμο (δεν μου αρέσει η λέξη λαός), δλδ. από εμάς και προνοεί για την ισοτιμία και ισονομία.
  Αν εσύ βλέπεις μέσα στο κομματικοργανωμένο κράτος ισοτιμία και ισονομία εγώ θα κάτσω να … :-)

 8. @Keramidogata: Η μόνη τρομακτική εξήγηση που έχω σκεφτεί είναι η εξής: Η Θεσσαλονίκη για κάποιο λόγο νιώθει αδικημένη και έχει θέμα με την πρωτεύουσα Αθήνα, κάτι που εκφράζει και ο Ψωμιάδης από μια “ανώτερη” θέση σε σχέση με τον κοινό θνητό της διπλανής πόρτας. IMHO πρόκειται για κοινωνική ανισότητα αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω οικονομικά, πολιτικά και λοιπά στοιχεία για να την υποστηρίξω περισσότερο.

  @@Titanas: Αν δεν έκανε τίποτα θα ήταν καλά. Προπαγανδίζει και γουστάρει να είναι στο γυαλί με την παραμικρή αφορμή ώστε να μιλήσει για το κράτος των αθηνών κλπ.

 9. @djstelios: [Τελευταίο σχόλιο και το βουλώνω]: Μη με κατηγορείς για κομματικοποίηση–με πληγώνει βαθύτατα! Απεχθάνομαι όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, δεν με εκφράζει κανένα και συμμερίζομαι απόλυτα τον προβληματισμό σου περί κομματοκρατίας. Είναι πράγματι η βασική παθογένεια του συστήματός μας. Αλλά ας αφήσουμε καλύτερα τα δικά μας και ας πούμε καμιά καλή κουβέντα για τον καημένο τον Dubya… Δεν μπορεί, κάτι καλό θα έκανε στη διάρκεια της θητείας του το πουλάκι μου! :-)

 10. Sorry keramidogata, αν σε πλήγωσα… :-)

  Οσο για τον μΠούσ-της Αμερικής, που λέει και ο Λαζόπουλος… έχει πλάκα που και τα ίδια τα ΜΜΕ της Αμερικής αναρωτιούνται… “Is Bush an Idiot?”
  http://www.youtube.com/watch?v=whhbPVrb5KM

 11. Ο Μπους είναι ο χειρότερος Πρόεδρος της Αμερικής; λοιπόν προ ολίγου καιρού είδα στην TV ένα ρεπορταζ για το πως νιώθουν οι Αμερικανοί για τον Πρόεδρό τους. Υπήρξαν άτομα που απάντησαν ότι ήταν ο καλύτερος Πρόεδρος. Ναι, μην απορείτε. Ο λόγος της προτίμησης; γιατί ήταν ο μόνος που αψήφισε ανοικτά τον ΟΗΕ και “υπερασπίστηκε” (τα εισαγωγικά δικά μου) τη χώρα τους εισβάλλοντας σε άλλες χώρες. Να έχεις φέρετρα δικών σου να σου παραδίδονται στο σπίτι σου και να τα λες αυτά σημαίνει ότι σου αξίζει τέτοιος Πρόεδρος.

 12. Ο Bush φεύγει. Θα τον κρίνει η ιστορία. Ο επόμενος πρόεδρος πόσο διαφορετικός θα είναι στην ουσία; Θα κάνει τα ίδια πράγματα αλλά λιγότερο απροκάλυπτα; (Στην τελική, οι πρόεδροι πιθανώς να μην νοιάζονται για την υστεροφημία αλλά μόνο για την δική τους δυναστεία).
  Κάποιοι λέγαν ότι ο Κλίντον αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ επί θητείας του οι ΗΠΑ κάναν πολέμους.

  @giannis: αυτοί οι πολίτες θα έχουν δει πολλές ώρες Fox News (έχω δει στο δελτίο τους να έχουν λεζάντα Bush best residet ever?).

 13. κοίτα φάτσα που κουκαντάρει τον κόσμο!

Top

Show Buttons
Hide Buttons