Η Γενιά των 700 ευρώ

by Stefanos Kofopoulos • On 09-06-2007 • AT 10:14 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

g700 blog

Η Γενιά των 700 ευρώ είναι (G700) είναι μια κίνηση στην οποία συμμετέχουν νέοι, στην ηλικιακή ομάδα 25 με 35, οι οποίοι προβληματίζονται έντονα για τη γενιά τους και αυτά που της επιφυλάσσει το μέλλον. Ψαγμένο blog στην διεύθυνση g700.blogspot.com που αν μη τι άλλο ενημερώνει και προβληματίζει για τα δρώμενα. Καλή αρχή και συνέχεια εύχομαι!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. dustuxws lene polles alh8eies.

  alla kai ti egine?

  poioi 8a tis diabasoun kai eidika sthn ellada.

  kai mhn pei kaneis gia ellhnes politikous.

  giati to allo anekdoto me thn 3an8ia to 3erete?

 2. @giannis: Το γεγονός ότι κάποια ενδιαφέρονται για αυτά και ασχολούνται είναι θετικό. Επίσης θετικό είναι ότι αυτό γίνεται μέσα από ένα blog που είναι διαθέσιμο σε όλους 24/7 και μπορεί να “αναζητηθεί”. Είναι κάτι σημαντικό IMHO.

 3. Enas apo tous logous pou spoudasa eksoteriko, na exo tis basis na doulepso eksoteriko giati ellada den pezei tipota.

 4. Enas apo tous logous pou efiga apo Greek University (Politexneio) kai piga Agglia na spoudaso = to obtain great foundations for a good job outside GR.

  1) An den exeis etoimi epixeirisi i tipota xorafia na ependiseis den pezei tipota ektos an eisai GALAZIO PAIDI.
  2) To bisma auto troei tin ellada…oloi apo auto einai depended…auto troei tin XORA.

 5. Οι μόνοι που χρειάζεται να τα διαβάσουν (και να δράσουν) είναι οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι. Μην περιμένετε από το κράτος. Στην Ελλάδα το κράτος είναι μόνο για ρουσφέτια. Η βασική διαφορά με το “εξωτερικό” δεν είναι ότι στο εξωτερικό το κράτος μεριμνεί, αλλά ότι δεν κάνει ρουσφέτια. Μπαίνεις στο χώρο εργασίας και το παλεύεις. Αν δεν σου αρέσει ο μισθός, κοιτάς αλλού. Αν ο καφές με τα 4 ευρώ σου φαίνεται ακριβός, τον πίνεις στο σπίτι. Δεν γίνεται να πηγαίνεις έξω, να τον πληρώνεις 4 ευρώ, να παίρνεις και δεύτερο, και μετά να σου φταίει το κράτος που δεν κάνει αγορανομικό έλεγχο!

 6. @Σοφία: Νομίζω και ότι έξω γίνονται ρουσφέτια αλλά σε higher επίπεδο. Όχι όπως εδώ που όλοι ξέρουν ότι αυτό συμβαίνει καθημερινά παντού και πάντα. Νομίζω επίσης ότι σε κάποιοες χώρες ο νομοθέτης έχει προβλέψει τις απώλειες από ανάλογες καταστάσεις και δέχεται ότι υπάρχουν, όχι όπως εδώ που όλοι το παίζουν παρθένες Μαρίες.

 7. Ρε παιδιά εμείς με 700 (μάλλον πολλά λέμε) και τα λαμόγια με εκατ. ευρώ. Και τι και ποιός θα το αλλάξει αφού όλες οι χαμούρες μαζί τα τρώνε!!!

 8. Όταν γίνεται μια θετική κίνηση όλοι την επικροτούν, αλλά μόνο αυτό. Έπειτα κανείς δε συμμετέχει, και η πιο απλή δικαιολογία είναι το “και τι θα γίνει, ποτέ δε γίνεται τίποτα εδώ”.
  Το “εδώ” βέβαια είμαστε όλοι εμείς που ζούμε εδώ. Και εμείς το φτιάχνουμε. Και εννοώ όλους τους κάτοικους και ψηφοφόρους της χώρας.
  Η αλήθεια είναι ότι κανείς από τους πολιτικούς δε θέλει να αλλάξει κάτι. Όσο τα βόδια σέρνουν το αλέτρι και οργώνουν τη γη, οι πολιτικοί που καρπώνονται τον κόπο των βοδιών είναι μια χαρά. Γιατί λοιπόν να αλλάξουν κάτι;
  Την έννοια της Δημοκρατίας που σου επιτρέπει να κρίνεις αυτόν που εξέλεξες και να τον αναιρέσεις εάν δεν φροντίζει για τη βελτίωση της ζωής σου, εμείς την έχουμε ξεχάσει, με τη βοήθεια φυσικά των κυβερνώντων που μας βομβαρδίζουν με ένα σωρό αηδίες το μυαλό.
  Η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν περάσει στη σφαίρα του άυλου, έχουν γίνει έννοιες ακατάληπτες για το 95% του κόσμου.
  Δεν ασχολείται κανείς με τα πολιτικά δρώμενα, κανείς δε ξέρει ποιος υπουργός έχει ποιο υπουργείο, και θέλουμε και να βρούμε την άκρη, τη λύση στο πρόβλημα.
  Το πρόβλημα είμαστε εμείς που έχουμε γίνει μαλθακοί και υποτακτικοί.
  Εξετάστε απλά πράματα. Με ρώτησε προχτές ένας συνάδελφος 25 χρονών αν πιστεύω ότι θα υπάρχει ο θεσμός της σύνταξης όταν έρθει η σειρά μου. Είμαι 39 χρονών.
  Τον ρώτησα αν ψηφίζει, τι ψηφίζει, γιατί το ψηφίζει. Η απάντηση; Δεν ασχολούμαι με την πολιτική μου είπε, αλλά ψήφισα το τάδε κόμμα. Γιατί; Επειδή είναι μεγάλο!!
  Κόμμα του λέω δε διαλέγεις όπως ομάδα. Δε λες είμαι αυτό το κόμμα επειδή είναι από τα δύο μεγάλα!
  Και δε ψηφίζεις πρόσωπα, ψηφίζεις πολιτική.
  Όσο για το τι να διαλέξεις είναι πλέον εύκολο. Πριν 14 χρόνια όταν δηλαδή ήμουν στην ηλικία του, το ερώτημα για τη σύνταξη δεν υπήρχε καν!! Αν ρωτούσε κάποιος τότε για αυτό, θα τον κοίταγαν σα να ήταν ηλίθιος.
  Ε, βάλε τώρα με το μυαλό σου ποιοι μας κυβερνάν τα 14 χρόνια αυτά, (και βάλε), που τα πράματα χειροτερεύουν ραγδαία, και θα πάρεις απάντηση στο ποιον να μη διαλέξεις!! Και έπειτα διάλεξε από τους υπόλοιπους.
  Όσο για το εάν είναι άξιοι οι υπόλοιποι… γιατί πιστεύεις ότι είναι άξιοι όσοι έχουν ήδη ανέβει στα ψηλά γραφεία; Αν ήταν ούτε γενιά 700 ευρώ θα υπήρχε, ούτε ένα σωρό άλλα προβλήματα.
  Όταν λοιπόν οι νέοι της γενιάς των 700 ευρώ θα μάθουν να διαλέγουν, τότε θα βρεθεί και λύση. Όσο δε ξέρουν καν το όνομα του υπουργού εργασίας ας μη διαμαρτύρονται.

Top

Show Buttons
Hide Buttons