2011 με 635 εκατομμύρια Windows 7 PC ή 94% μερίδιο

by Stefanos Kofopoulos • On 12-08-2011 • AT 5:20 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

2011 με 635 εκατομμύρια Windows 7 PC ή 94% μερίδιο

Οι προβλέψεις της Gartner για τα Windows 7 PC μόνο χαμόγελα δημιουργούν στην Microsoft. Μετά τα 400 εκατομμύρια άδειες χρήσης τα νούμερα δείχνουν ότι η Microsoft θα έχει πουλήσει 635 εκατομμύρια PC με εγκατεστημένα τα Windows 7 μέχρι το τέλος του 2011. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε μερίδιο αγοράς 94% για τα νέα PC που θα πωληθούν τον χρόνο που διανύουμε. Αυτό μεταφράζεται σε 42% όλων των PC του πλανήτη να τρέχουν Windows 7 μέχρι το τέλος του 2011, δηλαδή την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού σε σχεδόν τους μισούς υπολογιστές του πλανήτη. Εκπληκτική επίδοση για την Microsoft και για τους χρήστες που επιτέλους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές με σύγχρονο και γρήγορο browser, μεγαλύτερη ασφάλεια και απίστευτη σταθερότητα.

Προφανώς ο ανταγωνισμός καραδοκεί αλλά προς το παρόν παραμένει σε μονοψήφια νούμερα κοντά στο 5% περίπου. Ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα και κίνδυνος για την Microsoft μετά τα Windows 7 δεν είναι το OS X, ούτε το Chrome OS, ούτε το Linux αλλά η επιτυχία ή μη των Windows 8. Πόσοι θα εγκαταστήσουν Windows 8, τι θα γίνει με τα apps, πόσο έτοιμη θα είναι η Microsoft για τα cloud services των Windows 8 και φυσικά πόσο ελκυστικό θα είναι το hardware που θα τρέχει Windows 8. Όλα αυτά σε ένα οικονομικό περιβάλλον που παρουσιάζει δυσκολίες και προκλήσεις για τους καταναλωτές.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ καλα ποσοστα

  2. Φοβου τη Microsoft και Windows 8 φέροντες…

  3. Θα έλεγα πως τα Win 8 δεν είναι απλά το μεγαλύτερο στοίχημα της MS μετά την εκρηκτική επιτυχία των 7, αλλά το μεγαλύτερο στοίχημα (και βήμα) μετά την κυκλοφορία των πρώτων Windows.

  4. Kai milame mono gia ta agorasmena Windows. Den metrame ta spasmena kai tis antigrafes pou sigura tha ftasei to 97% olou tou kosmou. Oso gia statherotita den amfivalo an kai pali kanun kati koula. Ubuntu kai pali Ubuntu. 3 hronia kai den eho pathi ute ena kolima gia to gamoto !

Top

Show Buttons
Hide Buttons