Ο Γκαργκάνας φεύγει από την Τράπεζας της Ελλάδος

by Stefanos Kofopoulos • On 11-06-2008 • AT 1:42 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

nicholaos garganas it was fun

Συνάντηση με Αλογοσκούφη είχε ο σημερινός και σε μερικές μέρες πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας. Αφού αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις για το έργο του Υπουργού Οικονομίας και του διοικητής ΤτΕ, αυτό που ο ιστορικός του μέλλοντος θα διαβάσει είναι η αποχώρηση του Γκαργκάνα με ολοκλήρωση της θητείας του, στις 14 Ιουνίου και η παραμονή του Αλογοσκούφη. Νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος “αναμένεται να τοποθετηθεί ο κ. Γ. Προβόπουλος, της Τράπεζας Πειραιώς”.

Δεν γνωρίζω τους λόγους αποχώρησης αλλά η κρίσιμη καμπή της παγκόσμιας οικονομίας και τα δεινά που περνά το Ελληνικό χωριό, μόνο ανησυχία μου δημιουργούν όταν σκέφτομαι ότι ένα νέο πρόσωπο θα πρέπει να μπει στην ΤτΕ, να δημιουργήσει τον δικό του κύκλο κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ε, “νέο πρόσωπο”, σιγά. Για κάποια τόσο υψηλή θέση δεν θα μπεί κάποιος “νέος”, θα μπει κάποιος που είναι ήδη μέρος του κύκλου και ξέρει τα κατατόπια.

  2. Δεν τίθεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος αποχώρησης, απλώς έληξε η θητεία του και πρέπει να φύγει για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας των οργάνων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μην ξεχνάμε ότι η Νομισματική Πολιτική ασκείται από την ΕΚΤ και όχι από την ΤτΕ, οι διοικητές είναι απλά εκπρόσωποι της ΕΚΤ, δεν έχουν ιδιαίτερη εξουσία. Επομένως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons