Το Galileo GPS θα μείνει όνειρο

by Stefanos Kofopoulos • On 07-03-2007 • AT 2:45 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

galileo satellite

Η Ευρώπη τρώει τα παιδιά της και συγκεκριμένα το πρόγραμμα Galileo. Μια φιλόδοξη ιδέα που θα έφερνε την τεχνολογία GPS στην Ευρώπη με σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια [2 ως 4 φορές] από αυτή που προσφέρουν τα αντίστοιχα Αμερικανικά συστήματα GPS. Δυστυχώς το Galileo και οι 30 δορυφόροι που προορίζοταν να τεθούν σε λειτουργία το 2008 θα κάνουν υπομονή μέχρι το 2012 ή και αργότερα.

Οι 8 εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους αλλά και να διασφαλίσουν προνόμια για την χώρα τους, με αποτέλεσμα το Galileo να έχει κολλήσει κάπου μεταξύ βέτο, διερεύνησης των αιτιών για την καθυστέρηση και ικανοποίησης αιτημάτων. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά λυπηρό γιατί τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η ESA [European Space Agency] βλέπουν το παιχνίδι να χάνεται την ίδια ώρα που έρχονται αντιμέτωποι με την Κινεζική τεχνολογία στους δορυφόρους GPS.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γμτ… και μου άρεσε πολύ η ιδέα ενός ευρωπαϊκού συστήματος δορυφορικού εντοπισμού θέσης, χωρίς παρεμβολές στην πολιτική του έκδοση (βλέπε GPS)και φυσικά δίχως την περίπτωση της απώλειας του σήματος σε περίπτωση αναταραχών στην “γειτονιά” μας (πάλι βλέπε GPS.

    Για το ρωσικό (σοβιετικής εποχής με μηδενική σχεδόν αναβάθμιση) δεν το συζητάμε καν…

    Anyway υπομονή και πιστεύω ότι θα τα βρούνε πιο σύντομα από το 2012

Top

Show Buttons
Hide Buttons