Φωτιά να πάρει ο κ*λος μας

by Stefanos Kofopoulos • On 11-07-2007 • AT 9:23 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

parnitha fire disaster

Η εικόνα του δορυφόρου για την καταστροφή της Πάρνηθας είναι περισσότερο αποκαλυπτική από κάθε σχόλιο και κείμενο που μπορεί να γραφεί. Στην κόκκινη περιοχή βλέπετε τον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε δέντρα και ζώα ενώ τώρα δεν έχει παρά καμμένη γη.

Η Καθημερινή προχωράει ένα βήμα παραπέρα και δίνει φωτογραφίες της περιοχής μετά την καταστροφή και υπόσχεται ότι “στο πλαίσιο της προσπάθειας, για συνεχή και ακριβή ενημέρωση, προτίθεται και σε μελλοντικές λήψεις της περιοχής, έτσι ώστε η παρακολούθηση να είναι διαρκής και αποκαλυπτική.”

Παράλληλα στην Κρήτη 3 εποχικοί πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους δίνοντας μάχη με τις φλόγες στο Δοξαρό. Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης σε δύσβατη περιοχή στο δήμο Κουλούκωνα Ρεθύμνου την ίδια ώρα που άλλος ένα συνάδελφος τους, δίνει μάχη με σοβαρά εγκαύματα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 40 πυροσβέστες και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

[via nmpardakis, vrypan, ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΑΜΑ ΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!

  τραγική η κατάσταση….

 2. Μεγάλη έκταση! Αυτό είναι καλό γιατί τα αυθαίρετα θα έχουν μεγάλο κήπο!!!!!!!!!!!!

 3. Κοιτα να δεις τι γινεται…
  Οι ιδιοι οι εκδοτες που χτιζουν στα καμενα…ειναι οι ιδιοι που φωναζουν για προστασια της Παρνηθας και αμεση αναδασωση…
  Μας δουλευουν μαλλον…

 4. Καλά ότι μας δουλέυουν το ξέραμε…Τι κάνουμε έιναι το θέμα…!

 5. @nmpardakis: Να αγοράσεις ένα φυτό για το μπλακόνι σου για αρχή.

 6. @Titanas: Δεν νομίζω ότι 1 οποιδήποτε φυτό χωρίς την απαραίτητη “προσοχή” και φροντίδα θα κάνει κάτι.. το θέμα είναι η ευαισθητοποίηση σε άλλο βαθμό.
  Να ξαναγίνουν οι πλατείες πράσινες, όχι τσιμεντένιες.

  Να δημιουργηθούν μικρά αλσύλια σε οικόπεδα που έχουν στην κατοχή τους Κράτος, Δήμοι ακόμα και Εκκλησία που τα έχουν αναξιοποίητα και γίνονται μικροί σκουπιδότοποι ή κάποια στιγμή πωλούνται για να γίνουν γκαράζ και πολυκατοικίες.

  Είναι θέμα παιδείας ότι το πράσινο κάνει την ζωή μας καλύτερη. Όχι για το οξυγόνο αλλα για πολύ περισσότερα.

  Το δενδράκι στο μπαλκόνι ίσως απορροφήσει μερικούς ρύπους εφόσον είναι ικανό. Δεν θα σταματήσει τις πλυμμηρές και την καταστροφή του οικοσυστήματος.

 7. @HitMan: Μαζί σου! Το δεντράκι στο μπλακόνι θα δείξει ότι κάποιος ενδιαφέρεται άμεσα και κάνει κάτι. Δεν θα σταματήσει τις πλυμμήρες αλλά αυτοί οι λίγοι ρύποι που μπορεί να απορροφήσει πολλαπλασιαστούν με πολλά μικρά δεντράκια είναι κάτι καλό παράλληλα με τον πολλαπλασιαμό της κουλτούρας αγαπάμε το πράσινο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons