Φθηνό δορυφορικό Internet από τον Elon Musk

by Nikos Kaimakamis • On 10-11-2014 • AT 5:16 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

 

elon-musk-spacex

Ο μεγάλος οραματιστής Elon Musk παρουσιάζει το νέο του στόχο που δεν είναι άλλος από την προσφορά χαμηλού κόστους Internet μέσω δορυφόρου. 

Ο ιδρυτής του SpaceX και της Tesla Motors, φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα νέο project, βάσει του οποίου θα μπορεί όλος ο πλανήτης θα απολαμβάνει φθηνό, δορυφορικό Internet. O Elon Musk φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με ένα εργοστάσιο που θα αναλάβει την παραγωγή 700 μονάδων δορυφόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση του project. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την WorldVu Satellites, μία εταιρεία που έχει ιδρύσει ένα πρώην στέλεχος της Google, o Greg Wyler.

Ο κάθε ένας από τους 700 δορυφόρους που απαιτούνται για το project θα ζυγίζει 113 κιλά και η συνολική κατασκευή του διαστημικού στόλου εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Προφανώς η εκτόξευση των δορυφόρων θα γίνει με τους πυραύλους της SpaceX. Δεν είναι ακόμα σαφές κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε περίπου θα είναι έτοιμο το όλο project για να ξεκινήσει, αλλά από τον κύριο Musk δεν έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε πολύ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal και άλλα media, πάντως οι δύο συνεργάτες φέρονται να ψάχνουν για ακόμα ένα φορέα, ο οποίος θα αναλάβει μέρος του κόστους, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το όλο εγχείρημα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα ηταν μεγαλη λυση για ολους τους ανρωπους αυτο,ελπιζω να τελειωσει αυτο το οραμα του Ελον και το ευχομαι.

Top

Show Buttons
Hide Buttons