BMW 1 Series μπροστοκίνητη, είναι δυνατόν;

by dkalo • On 17-05-2010 • AT 12:09 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Αυτοκίνητα

Front Wheel Drive BMW 1 Series Sketch

Οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε. Και απ’ ότι φαίνεται, μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις της αυτοκίνησης ετοιμάζεται να καταρρεύσει: η BMW αποφάσισε να βγάλει αυτοκίνητο που η κίνηση θα μεταφέρεται αποκλειστικά στον μπροστινό άξονα. Και πριν μου πείτε για το Mini Cooper, θα σας θυμίσω ότι το Mini Cooper δεν έχει τα σήματα της BMW, παρόλο που ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Αν οι πηγές του Autocar είναι αξιόπιστες, τότε μέσα στο 2013 θα δούμε την μπροστοκίνητη BMW 1-Series. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η παραγωγή της πισωκίνητης 1-Series. Παρά το γεγονός ότι θα μοιράζονται το ίδιο όνομα τα δύο αυτοκίνητα, οι ομοιότητες τους σταματούν εκεί. Μετά από έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν θα υπάρξει επικάλυψη των δύο target groups ενώ στόχος της νέας 1-Series είναι να προσελκύσει νέους αγοραστές στην εταιρία.

Η μπροστοκίνητη 1-Series θα απευθύνεται σε αγοραστές που αναζητούν την πολυτέλεια και την ποιότητα της BMW χωρίς όμως να θέλουν να κάνουν παραχωρήσεις στους εσωτερικούς χώρους. Ακόμα, τιμολογιακά θα τοποθετηθεί πιο χαμηλά από την πισωκίνητη αδερφή της. Πιθανόν κάποιοι να δουν ως την νέα 1-Series ως άμεσο ανταγωνιστή του Mini Cooper αφού θα μοιράζονται και το ίδιο chassis, αλλά αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με τους Βαυαρούς φέρνοντας ως παράδειγμα το Group VAG με το Audi A3 και το VW Golf.

Πριν τα μέσα του 2011 δύσκολα θα δούμε κάποιο πρωτότυπο να κάνει δοκιμές σε δημόσιο δρόμο ενώ το πρώτο εκθεσιακό Concept υποθέτω ότι θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού του 2011 ή της Γενεύης το 2012. Όπως και να ‘χει, θα χρειαστεί να κάνουμε αρκετή υπομονή ακόμα μιας και ακόμα δεν έχει γεράσει εμπορικά ούτε το Mini Cooper, ούτε η BMW 1-Series..

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ήταν η mercedes με τη γυναικεία a-class, ήρθε τώρα και αυτό.

 2. Εμένα πάντως καλή μου φαίνεται αυτή η κίνηση. Όχι επειδή με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά επειδή σχεδόν σίγουρα θα φέρει πολλά λεφτά στα ταμεία της BMW. Δες -σε άλλη κλίμακα βέβαια- το αντίστοιχο παράδειγμα της Porsche με το Cayenne.. ;)

 3. Αυτή κι αν είναι είδηση, αν επαληθευθεί βέβαια.
  Απορώ, δεν βρίσκω τον λόγο μιας τέτοια κίνησης εκτός αν υπάρχει άσσος στο μανίκι των σχεδιαστών όσο αναφορά τους εσωτερικούς χώρους του αυτοκινήτου, κάτι σαν η μικρή touring μια διεύρυνση του πελατολογίου ας πούμε εκεί που τραβά η ζήτηση ή οι μελλοντικές κατά BMW αυτοκινητιστικές ορέξεις των πελατών της.
  Πως να τραβά άραγε μια BMW κατευθείαν από το τιμόνι, εκεί υπάρχουν διαφορετικοί μηχανικοί τι πρόκειται να εφαρμόσουν, θέλουμε απαντήσεις Herr…

 4. http://www.youtube.com/watch?v=N7Y2X-flRkM ;) εγώ το σκέφτηκα επίσης.. τι λέτε?

  • Χμ, μάλλον είναι νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Και κυρίως επειδή η BMW κρατάει την εταιρική ταυτότητα, ακόμα και σε αυτοκίνητα που φαίνεται να μην ταιριάζουν με την BMW φιλοσοφία.

   Βέβαια, ο χρόνος θα δείξει..

Top

Show Buttons
Hide Buttons