Η Freescale παρουσιάζει μικρότερα 3G chips

by Stefanos Kofopoulos • On 27-07-2006 • AT 6:03 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία


Freescale Redistributed Chip Packaging new 3G chip

Η Freescale (spin of της Motorola) ανακοίνωσε ότι με την χρήση μια νέας μεθόδου κατασκευής chips (packaging για την ακρίβεια) που ονομάζεται Redistributed Chip Packaging (RCP), κατάφερε να κατασκευάσει ένα νέο 3G chip με διαστάσεις μόλις 25×25 χιλιοστά που περιλαμβάνει την μνήμη, το power management, το baseband, τον transceiver και τα RF front end modules.

Αν αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό, η απάντηση είναι απλή: Το μικρότερο μέγεθος chip συνήθως σημαίνει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, μικρότερες συσκευές, χαμηλότερο κόστος κατασκευής και περισσότερο χώρο για νέα chips που θα προσθέτουν νέες δυνατότητες στις συσκευές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η τεχνολογία αυτή είναι ήδη σε production line? Γνωρίζει κανείς? Γιατί αν έχει καταφέρει να εισάγει και το channel-length στα 90nm , τότε αρχίζει και χάνεται η μπάλα. Και ίσως ληθεί κάπως και το αιώνιο πρόβλημα των κινητών, την ισχύ της μπαταρίας.

  2. Από το άρθρο: The company expects products utilizing RCP technology will be available by 2008. Freescale intends to initially use RCP in its highly integrated wireless product families.

Top

Show Buttons
Hide Buttons