Freemuse.gr – Ελληνικό social networking για ερασιτέχνες μουσικούς

by Stefanos Kofopoulos • On 25-06-2007 • AT 4:07 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

freemuse.gr

Το freemuse.gr είναι “η 1η ελληνική μουσική κοινότητα που απευθύνεται σε ερασιτέχνες μουσικούς είναι γεγονός! Μια απολύτως ανεξάρτητη, διαδραστική κοινότητα ερασιτεχνών μουσικών που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα και να κάνουν την αγάπη τους για τη μουσική – καρριέρα! Η λογική επάνω στην οποία βασιστήκαμε για να δημιουργήσουμε αυτόν εδώ τον ιστοτόπο είναι η υπαρκτή ανάγκη για ένα εργαλείο προώθησης της δουλειάς των ερασιτεχνών, ενός μέσου για να ακουστεί η φωνή σας, η φωνή μας.”

Τα μέλη μπορούν να έχουν εκπτώσεις σε πρόβες έως και 50%, ηχογραφήσεις στο χαμηλότερο δυνατό κόστος και στην υψηλότερη ποιότητα, Μastering ουσίας που δεν κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο, graphics και animation για βίντεοκλιπ από τους καλύτερους στις καλύτερες τιμές, φθηνότερες εκτυπώσεις για τα album, ευκαρίες εμφανίσεων στα FreeMuseFestivals, προώθηση της δουλειάς σας σε συλλογές που θα κυκλοφορούν σε περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας. προώθηση σε real-life ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Μου αρέσει πολύ η ιδέα και εύχομαι τα καλύτερα. Το site είναι σε beta για αυτό αν ανακαλύωετε προβλήματα ή έχετε προτάσεις επικοινωνήστε με τα παιδιά τπου το τρέχουν. Το μόνο που λείπει είναι το συγκρότημα που θα γραφτεί και θα μοιραστεί εντυπώσεις. Anyone…?

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλό! Αλλά έχουν χοντρά προβλήματα ακόμα! O server τους αντί να τρέχει το php αρχείο, το στέλνει προς donwlaod!!! Παλιά είχαμε κ μεις παρόμοιο πρόβλημα με ένα accelerator ή κάτι τέτοιο

 2. @Petrakeas: Στείλε email και ενημέρωσε για το πρόβλημα.

 3. h skhnh einai i zwi mou..malakes managers

 4. Δεν είναι το πρώτο site τέτοιου είδους στην ελλάδα αλλά δεν πειράζει. Υπήρξαν και άλλοι που έκαναν παρόμοιες προσπάθειες και έφαγαν πολλές πόρτες. Αν και δεν μου φένεται καθόλου ανεξάρτητη η φάση. Εκπτώσεις στο ένα εκπτώσεις στο άλλο… Γιατί;
  Για να βγεί ένας δίσκος που θα λέει τι;
  Σκοπός είναι να ανοίξουμε τα ματάκια μας και να ξεφύγουμε από όλες αυτές τις μπούρδες.
  Όχι στην χρήση ακριβού εξοπλισμού.
  Όχι στο μάστερινκ.
  Ναι στο mp3/ ogg
  Ναι στα χειροποίητα εξώφυλλα
  Ναι στα CD γραμμένα με μαρκαδόρο
  Ναι στην δωρεάν διακίνηση της μουσικής
  Όχι άλλο εμπόριο γαμώ το κέρατο μου. Η μουσική είναι το απόσταγμα των σκατών που κουβαλάμε. Δεν είναι για πούλημα.
  Ανεξάρτητα.
  Αντί να στέλνετε demo σας σε δισκογραφικές, φτιάξτε ένα μπλόγκ.
  Βάλτε μιά φόρμα ταχυδρομικής διεύθυνσης.
  Όποιος θέλει την μουσική σας να του στέλνετε ένα δισκάκι ταχυδρομικώς.
  Φιλάκια.
  stay DIY

 5. Μα καλά τώρα… Τι κουφά πράγματα είναι αυτά που γράφεις ρε Nekys! Ασχολείσαι έστω και ερασιτεχνικά με τη μουσική; Το λέω γιατί από αυτά που λες αμφιβάλλω αν έχεις αγοράσει ποτέ ένα CD στη ζωή σου – χωρίς παρεξήγηση. Και αντιπαρέρχομαι:

  Λες: Όχι στη χρήση ακριβού εξοπλισμού
  – Σωστό από την άποψη ότι αν ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά τα προγράμματα που υπάρχουν σήμερα, με ελάχιστα ακριβό εξοπλισμό μπορείς να παράγεις πολύ καλή μουσική αλλά και πάλι πρέπει α)να ξέρεις πάρα πολλά γύρω από μουσική τεχνολογία/ηχοληψία β) να έχεις άριστο θεωρητικό υπόβαθρο περί μουσικής – άρα πρέπει να έχεις ξοδέψει λεφτά για να το κάνεις αυτό / και πάλι όμως χωρίς να έχεις κάποιο απαραίτητο ακριβό εξοπλισμό όπως μια ακριβή κονσόλα ή ένα καλό προενισχυτή μικροφώνου το αποτέλεσμα που θα βγάλεις θα είναι για γέλια.

  Λες: Όχι στο mastering

  Αυτό είναι ανέκδοτο από μόνο του. Δεν ξέρεις καν τι είναι mastering για αυτό και το λές προφανώς. Τo mastering δεν είναι καμία άχρηστη πολυτέλεια που κάνεις σε ένα κομμάτι – είναι απαραίτητο αν θες το κομμάτι που έφτιαξες να μπορεί να ακούγεται παντού μια χαρά (είτε σε ραδιόφωνο αυτοκινήτου, είτε σε στερεοφωνικό).

  Λες: Ναι στα mp3/ogg

  Άλλο ανέκδοτο εδώ. Ένα mp3 θα πρέπει να παραχθεί από ένα πολύ καλό .wav αρχείο αν θες να ακούγεται καλά. Άμα λοιπόν η πηγή σου είναι χάλια τι νομίζεις ότι θα είναι η συμπιεσμένη μορφή της;

  Λες: Ναι Στα Χειροποίητα Εξώφυλλα

  Αρχίζει και γίνεται κωμωδία. Τι νομίζεις ότι είναι το εξώφυλλο; Η πίτα της γιαγιάς; Αν θες να μοιράσεις κάμια 100στή cd για να κάνεις γνωστή τη δουλειά σου σε μερικά άτομα θα κάτσεις ένα ένα να τα φτιάξεις με το χέρι; Αν ναι… Τότε σε τι χαρτί; Και πόσο πιάνει το χέρι σου ώστε να τα κάνεις ομοιόμορφά; Δε θα αναφερθώ καν στο “Ναι στα Cd γραμμένα με μαρκαδόρο” – είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα της κωμωδίας αυτής.

  Λες: “Ναι στη δωρεάν διακίνηση μουσικής”

  Άλλη βλακεία εδώ… Αν θες να συνεχίσει να υπάρχει μουσική man πρέπει με κάποιο τρόπο να πληρώνονται οι μουσικοί που την φτιάχνουν ώστε να μη χρειάζεται το πρωι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και το βράδυ να τρέχουν στα club για μεροκάματο. Αν έχεις ολοκληρωμένη πρόταση πες την – αλλά θέλω να μου αναφέρεις συγκεκριμένα πράγματα (όπως νόμους που ισχύουν και πως θα ανατρέψεις το θέμα ΑΕΠΙ κτλ).

  Η μουσική δεν είναι αυτό που αναφέρεις. Αντίθετα, είναι όλα τα ωραία πράγματα που κουβαλάμε μέσα μας και δεν είναι θέμα αν είναι για πούλημα ή όχι. Κάπως πρέπει να ζήσεις, και αν μπορείς να κάνεις το hobby σου επάγγελμα – τότε προτιμώ με αυτό τον τρόπο (πουλώντας τη μουσική μου).

  Το τελευταίο που αναφέρεις με το blog είναι γνωστό ότι γίνεται εδώ και αρκετό καιρό στο εξωτερικό – και μερικές μπάντες τα έχουν καταφέρει. Αλλά τα χρήματα που έχουν πληρώσει για τη μουσική τους φτάνουν και τα 10 και τα 15χιλιάδες Ευρώ… Οπότε το να στέλνεις δισκάκια από δω και από κει μάλλον ακούγεται λίγο για να βγάλεις κάποια έξοδα…

  Ωραίος ο ιδεαλισμός – αλλά μου ακούγεται εξίσου χαζός με τα συνθήματα που φωνάζουν στις διαδηλώσεις… Στράτευση στα 100, σύνταξη στα 18…

  So just άσε τα παιδιά να κάνουν ότι θέλουν να κάνουν και μην γίνεσαι και εσύ άλλος ένας αργόσχολος που ξέρει μόνο να κατακρίνει ότι καινούριο συμβαίνει γύρω του… Καλά θα κάνουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες φάσεις άμα θέλουμε κάποια στιγμή να γίνει κάτι και όχι να περιμένουμε τα πράγματα να αλλάξουν ουρανοκατέβατα ή με την επιστημονική φαντασία που προτείνει ο Nekys…

 6. Δεν μπορείς να φτιάχνει κάποιος ιστοσελίδα για τους ανεξάρτητους μουσικούς και να τους κάνει επαγγελματίες.
  Είμαι ηχολήπτης και παραγωγός και μουσικός.

  – Λέω όχι στο μάστερινκ μια και η πλειονότητά του καταστρέφει τη μουσική, τουλάχιστον στην ελλάδα. αν έχεις ένα καλό ηχοσύστημα απλά άκου ξένες παραγωγές και ελληνικές. όχι στο μάστερινκ μέχρι να μάθουν να το κάνουν στην ελλάδα.

  Αν ασχολιώσουν με την μουσική βιομηχανία θα ήξερες πως τα χρήματα που πέρνουν όλοι οι κάλλιτεχνες οποιασδήποτε εμβέλειας και είδους είναι μιδαμινά. Από τις ζωντανες εμφανίσεις ζουν όσοι ζουν με την μουσική τους.
  Άρα:
  Ναι στο mp3/ ogg μιας και το διαδίκτυο δίνει την δυνατότητα στην μουσική να πάει παντού με πολύ μικρότερο κόστος από ότι το δισκάκι, επιπλέον έχεις κοινό που με το δισκοπωλείο δεν θα το αποκτούσες ποτέ αφου αξιόλογα συγκροτήματα πληρώνουν και 50000 ευρώ για να βγάλουν δίσκο σε 1000 κόπιες.
  Φυσικά σε έναν άγνωστο καλλιτέχνη, δύσκολα κάποιος θα δώσει 15+ ευρώ (στην επαρχία βάλε +6, δεν είναι μόνο η αθήνα, ελλάδα) για να τον ακούσει. άρα το mp3 βοηθά όσο δεν φαντάζεσαι! Ναι έχει σκατά ήχο, συμφωνώ.

  Λέω στα χειροποίητα εξώφυλλα και στα CD γραμμένα με μαρκαδόρο σαν αντίδραση στις εκπτώσεις του συγκερκιμένου site.
  Δεν έχεις δει εξώφυλλα πραγματικούς πίνακες. Και υπάρχουν κάποιοι στην ελλάδα που δεν κοιτάζουν την εμφάνιση σε ένα ερασιτεχνικό δισκάκι αλλά το μουσικό περιεχόμενο.
  Μακάρι να ήξερες πόσοι ανεξάρτητοι καλιτέχνες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο πως θα είναι το δισκάκι τους παρά στις πρόβες τους γιατί απλά ο καταναλωτής ψάχνει το όμορφο και το σενιαρισμένο.

  Ναι στην δωρεάν διακίνιση της μουσικής.
  Από τα δισκάκια είπαμε δεν βγάζουμε λεφτά αλλά από τις ζωντανές εμφανίσεις. Πως θα έρθει ο άλλος στην ζωντανή μας εμφάνιση; μα φυσικά θα εκτιμίσει το γεγονός ότι δίνουμε την μουσική μας δωρεάν.

  Σκέτα δισκάκια μουσικά, εκτυπωμένα σε διχρωμία από επάνω διχως θήκες, τα 1000, 250 ευρώ. Ψάξε για εργοστάσια κοπής CD στην ελλάδα.

  Ακόμα δες: http://www.rottingham.org
  http://www.diymusic.org
  κλπ κλπ
  κάποτε υπήρχε το rottingham.gr το οποίο έκανε ότι έκανε και το freemuse αλλά φάγαμε πολύ κράξιμο και απειλές.
  Φιλάκια

 7. Το να βγάζεις την μουσική σου δίχως δισκογραφικές, συμβόλαια, εμπόριο και σπιτάκι σου μόνος σου και να την διαθέτεις σε χαμηλές τιμές το πολύ 10 ευρώ και με ελεύθερη αντιγραφη είναι ένα κίνημα που λέγεται DIY (Do It Yourself) και υπάρχει χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία ακόμα και στης ελλάδα.
  Το οτι το περιφρονείς και το θεωρείς υπερβολικά ιδεαλιστικό είναι απλά προσωπικό σου κόλλημα και δεν αναιρεί το ότι είναι εδώ, υπάρχει και δουλεύει καλά.
  Ψάξε λίγο, αξίζει η όλη φάση :-)
  Και CD αγοράζω, πολλά μάλιστα και DIY και κανονικά.
  Με συγχωρείς για τον απότομο τρόπο μου αλλά μίλισες άσχημα για κάτι το οποίο αντιπροσωπεύω και δεν κατέχεις.
  Φιλικά, Σπύρος

 8. Ως ερασιτέχνης μουσικός και ως μέλος του FreeMuse, του MySpace, του MusicWave κτλ θα έλεγα ότι η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση στα παραπάνω.

  Κατά τη γνώμη μου η όλη φάση με το FreeMuse είναι θετική γιατί το DIY σημαίνει ότι δεν έχεις καμία βοήθεια από πουθενά – και η διαφορά του F.M. είναι ακριβώς ότι είναι εκεί για να σε βοηθήσει, κάτι το οποίο ακόμα πολλοί δεν έχουν καταλάβει και νομίζουν ότι είναι σαν τα άλλα site.

  Εγώ προσωπικά χρειάστηκε να ηχογραφήσω κάποιο τραγούδι μου και μέσω του FreeMuse πλήρωσα γύρω στα 90 Ευρώ φτηνότερα την όλη δουλειά… Κάποιος θα πεί να το έκανα μόνος μου – αλλά δεν είναι όλοι ούτε ηχολήπτες, ούτε μουσικοί παραγωγοί…

  Από την άλλη είμαι υπέρμαχος της φάσης DIY αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτοσκοπός, ούτε μπορεί να δουλέψει όπως δουλεύει στο εξωτερικό καθότι η μουσική σκηνή στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή.

  Επειδή κάνω αρκετές ζωντανές εμφανίσεις κάθε μήνα με εγγύτητα σας λέω ότι τα λεφτά που βγαίνουν δεν είναι όσα θα έπρεπε… Σε ποια δουλειά είναι άλλωστε… Αλλά και πάλι – η μουσική από πότε είναι δουλειά;

  Προσωπικά δε γουστάρω να βρεθώ να τραγουδάω backing στη Βανδή πχ σε μερικά χρόνια, ούτε θέλω να συνεχίσω να κάνω τον session (που παρεπιπτόντως αυτή τη δουλειά μου τη βρήκαν τα παιδιά του FreeMuse).

  Aλλά αν θές πραγματικά να κάνεις κάτι πρέπει να βοηθάς και αυτούς που προσπαθούν να κάνουν κάτι για το σύνολο εκτός από τον εαυτό σου…

  Η βασικότερη αρχή του καλλιτέχνη θα πρέπει να είναι η επαφή με τον άλλο συνάνθρωπο – και πάνω σε αυτή τη λογική λέω ΝΑΙ και στα δύο…

  Ναι στη φάση του FreeMuse και ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά…

  Ναι στη φάση DIY για όσους μπορούν να το κάνουν…

  Σύμφωνω λίγο περισσότερο με τον κ.Στρατάκη μόνο γιατί στο τέλος είπε κάτι πολύ σωστό “Καλά θα κάνουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες φάσεις άμα θέλουμε κάποια στιγμή να γίνει κάτι και όχι να περιμένουμε τα πράγματα να αλλάξουν ουρανοκατέβατα”…

  Spyros lets catch up some time soon – κάνε με add στο Myspace – http://www.myspace.com/kaygr

 9. Σωστός ;-)

Top

Show Buttons
Hide Buttons