Η Γαλλία θα επενδύσει 20 δις ευρώ σε οπτικές ίνες

by Stefanos Kofopoulos • On 22-02-2013 • AT 8:56 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Γαλλία θα επενδύσει 20 δις ευρώ για οπτικές ίνες

Έτοιμη για τον 21ο αιώνα είναι η Γαλλία, με τον πρόεδρο της χώρας να ανακοινώνει επένδυση 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση της ευρυζωνικότητας στην χώρα. Στόχος είναι μέχρι το 2023 όλοι οι Γάλλοι να έχουν πρόσβαση στο internet μέσω broadband συνδέσεων.

Το σχέδιο ακούγεται ωραίο. Με 20 δισεκατομμύρια ευρώ επένδυσης και ρυθμό 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, η Γαλλία θα αποκτήσει οπτική ίνα παντού. Στόχος είναι όλοι οι Γάλλοι να αποκτήσουν πρόσβαση στο internet με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Οπτικη ινα σε ολη την Γαλλια μεχρι το 2023

Το σχέδιο έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις. Πρώτα η εγκατάσταση οπτικής ίνας στην πυκνοκατοικημένες περιοχές. Πλάνο που απαιτεί 7 δισεκατομμύρια ευρώ και τις εταιρείες να αναλαμβάνουν το κόστος. Θα ακολουθήσουν οι λιγότερα κατοικημένες περιοχές της χώρας και αργότερα οι απομακρυσμένες περιοχές.

Ο σχεδιασμός αναφέρει ότι όλα τα σπίτια θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε high speed internet μέχρι το 2023 αλλά οι μισοί Γάλλοι θα καταφέρουν να απολαύσουν το προνόμιο αυτό μέχρι το 2017.

ΜΑΘΕ: Τι σχεδιάζει το Google για τις οπτικές ίνες

Σύμφωνα με έρευνες ο διπλασιασμός της ταχύτητας σε συνδέσεις broadband προσφέρει αύξηση στο εθνικό ακαθάριστο προϊόν κατά 0.3% (GDP) ή 10% αύξηση στην χρήση ευρυζωνικών συνδέσεων αυξάνει το GDP κατά 1%.

Τι ακριβώς θέλει να πετύχει η Γαλλία παραμένει άγνωστο, σίγουρα όμως οι επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας για το νέο project και η οπτική ίνα σε ολόκληρη την χώρα, είναι τουλάχιστον μια καλή επένδυση υποδομών.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons