Η Foxconn παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε 14χρονους εργάτες

by Stefanos Kofopoulos • On 16-10-2012 • AT 8:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Foxconn παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε 14χρονους εργάτες

Η έρευνα ολοκληρώθηκε και η Foxconn κατέληξε σε κάτι που δεν θα ήθελε ποτέ να παραδεχτεί. Η εταιρεία χρησιμοποίησε ανήλικους εργάτες το καλοκαίρι σε κάποιο από τα προγράμματα πρακτικής που προσφέρονται.

Σύμφωνα με τον Κινεζικό νόμο η εργασία επιτρέπεται μόνο σε όσους είναι 16 ετών ή μεγαλύτεροι. Στα αποτελέσματα της έρευνας φάνηκε ότι η Foxconn χρησιμοποίησε στο πρόγραμμα πρακτικής ανήλικους ηλικίας 14 ετών. Η εταιρεία παραδέχτηκε το λάθος και τόνισε ότι κάνει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο εργοστάσιο Yantai με την διερεύνηση για τις συνθήκες εργασίες να γίνεται μετά από αναφορές στον τύπο. Η Foxconn δήλωσε κατηγορηματικά ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν έχει καμία σχέση με την γραμμή παραγωγής προϊόντων της Apple.

Φήμες αναφέρουν ότι το 50% της παραγωγής του νέου iPad mini που θα παρουσιαστεί στις 23 Οκτωβρίου 2012, έχει μεταφερθεί από την Foxconn στην Pegatron. Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι και αν σχετίζεται με τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn. Τόσο ο Steve Jobs όσο και ο Tim Cook έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας ως πρώην και νυν CEO της Apple.

Δεν είναι γνωστό αν στα εργοστάσια που εργάζονταν οι ανήλικοι κατασκεύαζαν tablet για το Amazon, το XBOX 360 για την Microsoft ή το PlayStation για την Sony.

Τους τελευταίους μήνες τα εργοστάσια της Foxconn αντιμετωπίζουν προβλήματα και ταραχές με απεργίες εργαζομένων και διακοπή της γραμμής παραγωγής. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons