Η Foxconn αγαπάει τα ρομπότ και θέλει 1.000.000 να δουλεύουν για αυτήν

by Stefanos Kofopoulos • On 03-08-2011 • AT 4:24 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Foxconn αγαπάει τα ρομπότ και θέλει 1 εκατομύριο να δουλεύουν για αυτήν

Κοιτάξτε μια στιγμή γύρω σας. Οι μισές αν όχι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που έχουμε στα σπίτια μας είναι κατασκευασμένες από την Foxconn. Περίπου 1.200.000 εργάτες δουλεύουν σε κάποιο εργοστάσιο της εταιρίας αυτής, με περίπου το ένα εκατομμύριο να δουλεύει συγκεκριμένα στα διάσημα πλέον εργοστάσια της Κίνας. Ίσως θυμάστε το όνομα της από παλιότερα με κάποιες ειδήσεις για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις πολλές αυτοκτονίες λόγο της πίεσης που ασκεί στους εργαζομένους, κάτι που είχε φτάσει μέχρι και στα αυτιά του Steve Jobs.

Η εταιρία θέλει τώρα να αυξήσει τον αριθμό των ρομπότ που δουλεύουν για αυτήν από τα 10.000 στο 1.000.000 μέσα σε τρια χρόνια, μειώνοντας τα κόστη των εργατών, του χρόνου και φυσικά αυξάνοντας αρκετά την παραγωγή. Αρκετοί εργάτες θα πάρουν τον δρόμο προς το σπίτι, η εταιρία θα αυξήσει αρκετά τα έσοδα αλλά μην τα ξαναλέμε και το παιχνίδι είναι πια γνωστό. Φυσικά τα ρομπότ δε θα μοιάζουν όπως αυτά της φωτογραφίας αλλά περισσότερο με το ρομπότ στο παρακάτω βίντεο που συναρμολογεί ηχεία για τηλεφωνικές συσκευές.

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. to tragoudaki einai metallica???? xaxax

  • Το θέμα δεν είναι η μουσική αλλά που θα το πάνε με τα robot και τι θα κάνουν τελικά σε κατασκευαστικό επίπεδο. Θα έχουμε καλύτερα και περισσότερα προϊόντα ή απλά θα μειώσουν τα έξοδα και τους θανάτους στην Foxconn ;

 2. Θα έχεις περισσότερα και ιδίας ποιότητας προϊόντα.
  Η εταιρία θα έχει περισσότερα κέρδη και μειωμένο κόστος.

  Γενικά δεν χρειάζονται ρομπότ εν έτη 2011 για να σου φτιάξουν
  κάτι που να μην χαλάει σε 6 μήνες.

  • Το θέμα είναι η Foxconn να αποκτήσει μεγαλύτερα κέρδη, καλύτερη ποιότητα στην κατασκευή προϊόντων και άρα οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τα εργοστάσια της Foxconn να πουλάνε ποιοτικότερα κινητά και άλλα ηλεκτρονικά. Δεν κερδίζει μόνο η Foxconn από αυτό αλλά η Apple και όλοι οι άλλοι.

Top

Show Buttons
Hide Buttons