Η Foxconn εξαγοράζει την Belkin έναντι ποσού 866 εκατ. δολαρίων

by George Polyzos • On 27-03-2018 • AT 11:26 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Foxconn, εταιρεία με έδρα στην Ταϊβάν, προχώρησε στην εξαγορά του ομίλου Belkin, γνωστού κατασκευαστή αξεσουάρ ειδών τεχνολογίας, έναντι του ποσού των 866 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Belkin, μία εταιρεία περισσότερο γνωστή για τα αξεσουάρ για smartphones τα οποία κατασκευάζει (θήκες, adapters, ασύρματοι και ενσύρματοι φορτιστές κλπ.), εξαγοράστηκε από την Foxconn Interconnect Technology (FIT), θυγατρική του ομίλου της Foxconn.

Με την συγκεκριμένη εξαγορά η εταιρεία από την Ταϊβάν δημιουργεί ένα ενδιαφέρον πλέγμα αφού εμπλέκεται πλέον με την κατασκευή smartphones, tablets, wearable, αξεσουάρ αλλά και Wi-Fi routers όπως επίσης και συσκευών που προορίζονται για το «έξυπνο σπίτι». Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος της συμφωνίας αποτελούν και οι θυγατρικές της Belkin, Linksys και Wemo. Ήδη από το 2016 η Foxconn έχει εξαγοράσει και την ιαπωνική Sharp.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Belkin και οι θυγατρικές της θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα από την Foxconn, με την διοίκησή της να παραμένει στη θέση της, ενδεχομένως με την προσθήκη στελεχών προερχομένων από την Foxconn.

Η Foxconn είναι περισσότερο γνωστή για την κατασκευή υπό-συστημάτων για υπολογιστές (motherboards, κάρτες γραφικών κλπ.) αλλά και για κατασκευαστικό έργο το οποίο αναλαμβάνει για λογαριασμό άλλων brands. Ενδεικτικό είναι ότι η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή πολλών δημοφιλών συσκευών όπως εκδόσεις του iPhone της Apple, της κονσόλας PlayStation 4 της Sony και του Xbox One της Microsoft.

Κατά το παρελθόν είχε βρεθεί στο προσκήνιο και για ορισμένους πολύ άσχημους λόγους, όπως την κακή μεταχείριση των εργαζομένων της, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της αλλά και την πρόσληψη ανήλικων εργαζομένων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons