Φουσκωτές διαστημικές κατοικίες από τη NASA

by Nikos Kaimakamis • On 21-04-2016 • AT 5:48 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

nasa beam

Η NASA σχεδιάζει τη δημιουργία φουσκωτών κατοικιών και εργαστηρίων για τις μελλοντικές διαστημικές αποστολές. 

Η πρωτοβουλία της NASA είναι γνωστή με το όνομα BEAM, το οποίο προκύπτει από τις λέξεις Bigelow Expandable Activity Module. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία πειραματική κάψουλα που μπορεί να φουσκώσει για να πάρει το τελικό της σχήμα, ενώ μπορεί να μεταφερθεί με ευκολία στο διάστημα, λόγω του χαμηλού της βάρους.

Ο σκοπός της κάψουλας αυτής θα είναι, αρχικά, να συνδεθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έτσι να δημιουργηθεί είτε ένας σταθμός εργασίας, ένα διαστημικό εργαστήριο, είτε ένας χώρος διαμονής αστροναυτών. Μόλις φουσκώσει πλήρως το πλαίσιο έχει διαστάσεις 3,9 x 3,2 μέτρα, δημιουργώντας έτσι ένα ικανοποιητικό χώρο για τις δραστηριότητες των αστροναυτών και όλες τις πιθανές εργασίες τους.

Η NASA θέλει να δοκιμάσει την τεχνολογία της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προκειμένου να μπορέσει αργότερα να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές σε άλλους πλανήτες όπως είναι ο Άρης, ή στο ενδεχόμενο δημιουργίας μίας βάσης στη Σελήνη. Ο βασικός στόχος είναι να υπάρχει μία μέθοδος κατασκευής σταθμών που να είναι εύκολη στην κατασκευή, να έχει σχετικά χαμηλό κόστος και παράλληλα, να είναι χαμηλού βάρους και όγκου, έτσι ώστε να μεταφέρεται εύκολα, χωρίς παράλληλα να θυσιάζει τίποτα σε ζητήματα αντοχής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons