Το Facebook Places είναι βαρετό λέει ο CEO του Foursquare

by Stefanos Kofopoulos • On 24-08-2010 • AT 11:22 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Facebook Places iPhone app

Ο Dennis Crowley ήταν ξεκάθαρος, το Facebook Places είναι βαρετό και δεν προσφέρει κίνητρα (όπως το Foursquare) ώστε οι χρήστες να επιστρέφουν στο μέρος που έκαναν check-in. Ο CEO του Foursquare δήλωσε “I have now had a chance to play around with Facebook Places and it’s not that great or interesting. It’s a pretty boring service, with barely any incentives for users to keep coming back and telling their friends where they are” συμπληρώνοντας “The only interesting thing about Places is that it has a potential audience of over 500 million people around the world… but that can only be a good thing for location-based services, like Foursquare, as Facebook will educate the masses about check-ins”.

Ο Crowley έχει δίκιο, το Facebook Places είναι βαρετό ειδικά αν το συγκριθεί με το Foursquare ή το Gowalla. Έχει επίσης δίκιο σχετικό με τα 500 εκατομμύρια χρήστες και την επίδραση που μπορεί να έχει η παρουσία και μόνο του Facebook στον χώρο των geo location services. Φαίνεται όμως να ξεχνάει ότι το Facebook έχει τόσα μετρητά και ταλαντούχους developers ώστε να κάνει το Places ακόμα καλύτερο και από το Foursquare, αν το θελήσει φυσικά.

Υπάρχουν δύο σενάρια στα οποία είναι πιθανό να αναπτυχθεί το Facebook Places. Το Facebook θα συντηρεί την υπηρεσία και δεν θα αντιπαρατεθεί ανοιχτά με οποιοδήποτε άλλη εταιρεία του χώρου, ίσα – ίσα θα βοηθήσει όσο μπορεί γιατί πολύ απλά ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει το social graph με γεωγραφική πληροφορία που μέχρι τώρα δεν είχε. Μαζί με το Facebook profile και τα likes από το internet, η πληροφορία του GPS (και όχι μόνο) είναι σημαντική ώστε να προσδιοριστεί χωρικά και χρονικά με μεγάλη ακρίβεια η κάθε κίνηση του χρήστη που θα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία. Είναι τόσο σημαντικό το Places για το Facebook ώστε στο iPhone app το εικονίδιο να τοποθετηθεί ακριβώς στην μέση της οθόνης του Facebook app.

Αν το Facebook δεν κινηθεί χαλαρά αλλά αποφασίσει να χρησιμοποιήσει λίγο από το ταλέντο των μηχανικών που έχει, το Places πολύ σύντομα θα αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά και το Facebook app θα ανανεώνεται συχνά. Δεν είναι δύσκολο να ενσωματωθούν badges ή favorites για τα check-ins ή to-do list για check-ins κλπ. Η παραμικρή αλλαγή θα έχει τεράστια επίδραση στα περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες του Facebook μόνο από το iPhone.

Τι πρόκειται να συμβεί θα το μάθουμε σύντομα, τους επόμενους μήνες, ειδικά με την έλευση νέων Android κινητών και tablets και τις πωλήσεις του iPhone 4 να ξεπερνούν τον σκόπελο του Antennagate. Μέχρι τότε και το Foursquare και το Facebook θα έχουν χρόνο να αποδείξουν τι μπορούν να προσφέρουν ή να γίνουν ένα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons