Η Forthnet θα αγοράσει την Wind Hellas;

by Stefanos Kofopoulos • On 02-10-2009 • AT 12:08 pm • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Προς

Ήταν γνωστό ότι η Wind Hellas είχε βγει στην αγορά για ψώνια αλλά το γεγονός ότι η Forthnet έχει καταθέση μη δεσμευτική προσφορά έχει ενδιαφέρον. Δεν είναι γνωστό το ποσό που προσφέρει η Forthnet στην Wind, ούτε αν θα καταλήξουν σε συμφωνία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Wind έπρεπε να κάνει κάτι μέχρι σήμερα.

Αν προχωρήσει η συμφωνία, η Forthnet θα αγοράσει μεγάλος μέρος ή ολόκληρη την βάση χρηστών της Wind σε σταθερή, κινητή τηλεφωνία και φυσικά internet. Παρέα θα έρθει και το μεγάλο χρέος της Wind που με κάποιο τρόπο θα πρέπει να διαχειριστεί έστω και λογιστικά η Forthnet ώστε η επιθετική πολιτική εξαγορών να βγει σε καλό. 3.2 δισεκατομμύρα ευρώ χρέος δεν είναι λίγα λεφτά.

Αν τελικά κλήσει η συμφωνία η βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας η Forthnet εκτός από το χρέος της Wind θα πρέπει να διαχειριστεί την αναξάρτητη Q Telecoms, την Tellas και φυσικά τους συνδρομητές κινητής της Wind παρέα με την πρόσφατη εξαγορά της Nova και τις υπηρεσίες internet και τηλεφωνίας που ήδη προσφέρει η Forthnet.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Για να δούμε που θα καταλήξουν, αν καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία

 2. Αντί να φτιάξουν λίγο το κομμάτι forthnet με τα down και τα pings, αντι να μειώσουν τιμές στην nova ( και ποιότητα εικόνας , 16/9 και hd), αντί να φέρουν την nova σε p2p tv στην forthnet ψάχνουν τρόπους να…..τι;

  κατρακύλα μου μυρίζει.
  καλιο πρωτος στο χωριο παρα δευτεροσ στην πολη λενε οι παλιοι
  ας κοιτάξει να γίνει η καλύτερη στο internet providing και τα άλλα περισσεύουν.
  Βέβαια αυτό εινε άπλα η γνώμη μου

  • Κάτσε να δούμε αν θα γίνει κάτι και πως θα συμμετέχει η Forthner, αν συμμετέχει τελικά, στο μετοχικό κεφάλαιο της Wind. Πάντως όταν έγραψα

   η Forthnet εκτός από το χρέος της Wind θα πρέπει να διαχειριστεί την αναξάρτητη Q Telecoms, την Tellas και φυσικά τους συνδρομητές κινητής της Wind παρέα με την πρόσφατη εξαγορά της Nova και τις υπηρεσίες internet και τηλεφωνίας που ήδη προσφέρει η Forthnet.

   εννούσα αυτό ακριβώς που σχολίασες, την ποιότητα των υφιστάμενων υπηρεσιών και το μέλλον αυτών.

   • σίγουρα δεν είναι ούτε σίγουρο ούτε δεδομένο οτι θα την αγοράσει την wind.
    δεδομένο είναι οτι η ποιότητα των υφιστάμενων υπηρεσιών δεν είναι και η καλύτερη και στην προοπτική και μόνο να μην επενδύσει στην διόρθωση, καλυτέρευση και εκσυχρονισμό αυτών αλλά να επωμιστεί και άλλα βάρη, εγώ σαν απλός χρήστης forthnet και nova, τα παίρνω κρανίο (χαριτολογώ) :P

   • Καταλαβαίνω τι λές αλλά μια εταιρεία σκέφτεται το μέλλον και όχι το παρόν. Μπορεί να έχουν στόχους που σε 8-12 μήνες από τώρα να δημιουργήσουν ένα super wow προϊόν με τηλεόραση, internet, κινητό, σταθερό ώστε να ανταγωνιστούν στα ίδια άλλες εταιρείες στο ίδιο league με την Forthnet και φυσικά τον ΟΤΕ

   • Titana συγνώμη αλλα μου φαίνεται σαν τον μόνο τρόπο επικοινωνίας αυτήν την στηγμή. Η επικοινωνία του site δεν δουλέυει ( Τουλάχιστον σε firefox 3.5, και chrome ).

 3. Ωραία τωρα θα κάνει και το κινητό το λιγότερο 2 μήνες για να στο συνδέσουν όπως με το ιντερνετ . Ααααα και άμα είναι νέα γραμμή και όχι μεταφορά εκεί να δείς αναμονή

 4. Η Forthnet για να επιβιώσει χρειάζεται να συνασπιστεί με μια εταιρία κινητής. Και δεν είναι η Forthnet που θα αγοράσει, αν αγοράσει, αλλά οι Αραβες επενδυτές τη. Η Wind (εταιρία κινητής) θα διαθέτει σταθερή τηλεφωνία/Ιnternet μέσω forthnet/tellas και tv μέσω Nova.

  H Q είναι εδώ και καιρό brand της Wind (αλλά frog/Cosmote) και όχι ανεξάρτητη….

  • Οι Άραβες επενδυτές της Forthnet είναι στην πραγματικότητα η Forthnet και το ανάποδο.

   Η Q είναι brand της Wind αλλά λειτουργεί ανεξάρτητα από το mother ship.

 5. Καθόλου ανεξάρτητα. ΕΙναι όχημα χαμηλότερων χρεώσεων.
  Οι άραβες επενδυτές είναι αυτοί που θα αγοράσουν τη Wind, οπως αγοράσαν και τη Nova. Η forthnet θα είναι το μέσο και αυτή που θα απορροφηθεί. Η μπράντα της είναι ασήμαντη μπροστά σε αυτή της Wind.

 6. Μας δουλεύουν εκεί στην Forthnet ; Ας καθίσουν να φτιάξουν το σερνόμενο δίκτυό τους πρώτα.

 7. Είμαι σίγουρος πως, στρατηγικά, κάποιο σχέδιο έχουν. Όμως όταν ακούω σαν απλός πελάτης της Forthnet, αυτά τα νέα, δεν μπορώ να μην αντιδρώ.

  Αντί να κοιτάξουν πως να παίζουν σε όλα τα μέτωπα, μόνο και μόνο γιατί κάποια άλλη εταιρεία το κάνει, θα προτιμούσα να παρέχει αυτά που ήδη παρέχει αλλά με καλύτερη ποιότητα συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της.

  Έτσι θα με “κλείδωνε” ως πελάτη και δε θα προσπαθούσα αυτή τη στιγμή να πείσω τον εαυτό μου πως δε χρειάζεται να μισώ τον ΟΤΕ στον ίδιο βαθμό με αυτόν που τον μισούσα παλιά, ώστε να κάνω επιτέλους το βήμα και να αλλάξω provider.

Top

Show Buttons
Hide Buttons