Ford Focus RS 500: Black out

by dkalo • On 06-04-2010 • AT 10:43 am • 13 ΣΧΟΛΙΑ
Αυτοκίνητα

Ford Focus RS500

Το Ford Focus RS δεν είναι αρκετά γρήγορο. Το πράσινο χρώμα του δεν είναι αρκετά ξεχωριστό. Η εξωτερική του εμφάνιση δεν προκαλεί αρκετά. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Ford. Γι αυτό, ετοίμασαν την ειδική έκδοση με την ονομασία Focus RS500.

Το “500” δεν συμβολίζει την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου, αλλά το γεγονός ότι θα παραχθούν μόλις 500 αντίτυπα για όλη την Ευρώπη. Εξάλλου, δεν είναι ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για όλους τους καθημερινούς οδηγούς. Πώς θα μπορούσε άλλωστε με 345 άλογα και 46 κιλά ροπής να μεταφέρονται στους μπροστά τροχούς ανά πάσα στιγμή; Τα 100 πρώτα χιλιόμετρα έρχονται σε 5.6 δευτερόλεπτα, τα 160 σε 12.2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 265 χιλιόμετρα την ώρα. Όχι κι άσχημα για ένα “απλό” Focus.

Ο γνωστός 5κύλινδρος turbo κινητήρας και 2.5 λίτρων δέχθηκε αρκετές τροποποιήσεις για να μπορέσει να πετύχει μεγαλύτερα νούμερα αλλά να διατηρηθεί και η αξιοπιστία του. Νέο μεγαλύτερο intercooler τοποθετήθηκε, νέα εισαγωγή αέρα και ανασχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης. Ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου φροντίζει για την καλύτερη και ομαλότερη διαχείριση της επιπλέον δύναμης.

Αλλαγές στην ανάρτηση και στο σύστημα πέδησης δεν έγιναν. Οι μηχανικοί και οι δοκιμαστές της Ford έκριναν πως το σύστημα RevoKnuckle που χρησιμοποιείται και στο απλό Focus RS είναι ικανό να διαχειριστεί την επιπλέον δύναμη και έτσι δεν προχώρησαν σε βελτιώσεις.

Τώρα, αν είστε αρκετά τυχεροί και τύχει να δείτε κάποιο από τα 500 Focus RS500 στον δρόμο, σίγουρα θα το αναγνωρίσετε από το μαύρο ματ χρώμα του και τις μαύρες ζάντες του. Σε συνδυασμό με τις κόκκινες δαγκάνες φρένων, η ναυαρχίδα της Ford θα δείχνει τουλάχιστον τρομακτική.

Προσωπικά, είμαι πολύ περίεργος να δω αν και κατά πόσο θα μπορεί να διαχειριστεί τα 345 άλογα η ανάρτηση του αυτοκινήτου όταν βρίσκεται σε κάποια στενή στροφοδιαδρομή σαν αυτή του high definition video που ακολουθεί. Θέλω να πιστεύω όμως ότι η Montune, η εταιρία που ανέλαβε την ανάπτυξη του project, τα σκέφτηκε όλα αυτά και φρόντισε το Ford Focus RS500 να είναι αυτό που ακριβώς περιμένουμε όλοι..

Ford Focus RS500

Ford Focus RS500

Ford Focus RS500

Ford Focus RS500

Ford Focus RS500

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. … και εγώ χάρηκα από τον τίτλο για 500 άλογα :(

  • Νομίζω ότι 500 άλογα σε μπροστοκίνητο αυτοκίνητο θα ήταν συμβόλαιο με τον φαναρτζή, στην καλύτερη περίπτωση, στα χέρια κάποιου καθημερινού οδηγού.

 2. Αντικειμενικά,το “απλό” RS ήταν/είναι μεγάλη απογοήτευση…300 άλογα δεν το λες…Όποιος το έχει δεί να επιταχύνει,θα συμφωνήσει μαζί μου…

 3. Άμα είχε και τετρακίνηση, θα ήταν τέλειο!

  • Εκτός από τέλειο, θα ήταν και πολύ πιο ακριβό, θα έμπαινε στα χωράφια του STi και του EVO..

 4. Αν θυμάμαι καλά έχει κυκλοφορήσει και το Fiesta ST500. Οπότε απλά μπορεί να το κάνουν σαν συνέχεια.

  • Ναι, καλά θυμάσαι Στέφανε. Είχε κυκλοφορήσει και Fiesta ST500 αλλά αυτό είχε αλλαγές στην ανάρτηση, στο τιμόνι κτλ χωρίς να πειραχτεί όμως καθόλου ο δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας με τα 150 άλογα.

   • Ναι αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί να το κάνουν επειδή θέλουν να συνεχίσουν την “σειρά” 500 και όχι γιατί κάτι δεν τους άρεσε.

   • Ναι, προφανώς και το έκαναν για λόγους marketing και για να βάλουν ακόμα περισσότερα λεφτά στα ταμεία τους. Το Focus RS μια χαρά αυτοκίνητο είναι.. :)

 5. Με τόσα λεφτά που θα κάνει, παίρνεις κάτι αρκετά καλύτερο.
  Απλά μετράει η ιδέα ότι το έχεις εσύ και άλλοι 499, και όχι όπως συμβαίνει ακόμα και σε καλά αυτοκίνητα, βλέπε slk, που βρωμά ο τόπος, ακόμα και σε ψηλές εκδόσεις.

 6. Πανεμορφο!!! αλλα ρε γ*μ*το σκοτωστρα :/

 7. Η διαφορά τιμής εννοείς? Άγνωστο αλλά δεν έχει σημασία μιας και ήδη πουλήθηκαν και τα 500 αυτοκίνητα. Ή τουλάχιστον έτσι έχουν γράψει διάφορα διεθνή αυτοκινητιστικά sites.

 8. Μίλησα σήμερα με την Ford, θα έρθουν, αν έρθουν, πολύ λίγα κομμάτια (1-2 μου είπαν για την ακρίβεια) στην Ελλάδα και θα πάνε σε καλούς πελάτες. Τιμολογιακή πολιτική, ημερομηνία άφιξης κτλ, είναι άγνωστα και μάλλον δεν έχουν και πολύ σημασία.. Προσωπική εκτίμηση πάντως είναι ότι η τιμή θα αγγίζει τα 50Κ..

Top

Show Buttons
Hide Buttons