Νέο Ford Focus στα σκαριά

by dkalo • On 06-11-2008 • AT 12:41 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Ford Focus MKIII

Το Ford Focus είναι ένα αυτοκίνητο που, κρίνοντας από τις πωλήσεις του, είναι απόλυτα επιτυχημένο. Σε αυτό έχει συμβάλει το πρωτοποριακό του design, ειδικά στην πρώτη γενιά του, αλλά και τα οδηγικά του χαρακτηριστικά. Τον τελευταίο καιρό όμως, ο ανταγωνισμός στην κατηγορία έχει ενταθεί με τους νέους “παίκτες” στην κατηγορία, το Volkswagen Golf και το Renault Megane.

Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, οι μηχανικοί της Ford, έχουν ήδη αρχίσει να δουλεύουν πυρετωδώς ετοιμάζοντας την τρίτη γενιά του Focus. Σύμφωνα με τις φήμες, το νέο αυτοκίνητο της Αμερικάνικης φίρμας θα μεγαλώσει σε μέγεθος ενώ θα αναβαθμιστεί και η ποιότητα του εσωτερικού του. Φυσικά, θα ανέβει και η τιμή.

Οι πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες αφορούν τα κινητήρια σύνολα του αυτοκινήτου. Ο μικρότερος κινητήρας θα είναι υπερτροφοδοτούμενος μόλις 1000 κυβικών και απόδοσης ή 89 ίππων ή 108 ίππων. Την μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις στην Ελλάδα αναμένεται να πάρει ο υπερτροφοδοτούμενος 1600 κυβικών κινητήρας σε δύο εκδόσεις, μία με 148 ίππους και μία με 178. Η κίνηση στους τροχούς θα μεταφέρεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή μέσω του PowerShift, του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που αναπτύσσει η Ford.

Στα τέλη του 2010 περιμένουμε την coupe και την πεντάθυρη έκδοση ενώ ένα χρόνο αργότερα θα ολοκληρωθεί η γκάμα με την παρουσίαση του station wagon και της cabrio έκδοσης..

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 1000 κ.ε για μεσαίο αυτοκίνητο;Αναρωτιέμαι πως θα είναι εκτός πόλης.Αν κ οι 108 ίπποι είναι υπερβολικά πολλοί,λογικά θα είναι λίγο θορυβώδες..

Top

Show Buttons
Hide Buttons