Η Ford θα χρησιμοποιήσει το Microsoft Hohm και εσύ θα φορτίσεις το αυτοκίνητο

by Stefanos Kofopoulos • On 01-04-2010 • AT 7:11 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Ford Microsoft Hohm

Το 2010 θα μείνει στην ιστορία της αυτοκίνησης για πολλά πράγματα, ένα εκ των οποίων θα είναι η ανακοίνωση της συνεργασίας Ford με Microsoft για την χρήση του Hohm και των Windows Phone 7 Series στην διαδικασία φόρτισης των αυτοκινήτων. Μέσα από το Hohm, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από web-based home energy management application, οι κάτοχοι του ηλεκτρικού Ford Focus που θα κυκλοφορήσει το 2011 θα μπορούν να ρυθμίζουν παραμέτρους της φόρτισης αλλά και να χρεώνονται λιγότερο. Το όραμα είναι, ενέργεια που απαιτείτε για την φόρτιση του αυτοκινήτου μαζί με αυτή που καταναλώνει το σπίτι να ελέγχονται από το Hohm ενώ την ίδια στιγμή το Ford θα μοιράζεται πληροφορίες με τον οδηγό και τους επιβάτες και θα κάνει προτάσεις σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει για τις διαδρομές. Αν σε όλο αυτό προσθέσετε λίγο Bing maps, Foursquare, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών και υβριδικών Ford αυτοκινήτων, smart grid, 3G και 4G δίκτυα, θα αποκτήσετε πολύ καλή εικόνα για το μέλλον που βλέπει το έξυπνο κομμάτι του Detroit.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωχ, το ανέκδοτο “Μήπως να βγούμε και να ξαναμπούμε” γίνεται πραγματικότητα!

    • Φαντάζομαι πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα ανακαλυφθεί κάποιο σοβαρό bug αλλά μέχρι τώρα όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο στο μηχανικό μέρος.

      Εξάλλου μην ξεχνάς ότι τα αυτοκίνητα τρέχουν software εδώ και χρόνια και με αυτό τον τρόπο ελέγχουν πολλές λειτουργίες ζωτικής σημασίας.

Top

Show Buttons
Hide Buttons