Φόβοι γονέων για το περιεχόμενο των sites που επισκέπτονται τα παιδιά τους

by George Polyzos • On 13-05-2015 • AT 9:29 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

kids internet

Μία νέα έρευνα της ESET αποκαλύπτει ότι οι γονείς ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ακατάλληλο περιεχόμενο στο οποίο τα παιδιά τους έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, ποσοστό 40% των γονιών εκφράζει ανησυχία ότι τα παιδιά τους επισκέπτονται ιστοσελίδες με τρομοκρατικό περιεχόμενο, το 60% ανησυχεί ότι τα παιδιά επισκέπτονται ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό και ένα 47% παραδέχεται την αγωνία του για επισκέψεις των παιδιών σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

Η έρευνα, η οποία μελέτησε τις θέσεις 441 γονέων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψε επίσης ότι το 79% θα επέλεγε να εμποδίσει το παιδί του από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ μελετάει για το σχολείο, επισημαίνοντας πόσο εθισμένα είναι τα παιδιά στη μοντέρνα τεχνολογία.

Άλλα ευρήματα αποκάλυψαν ότι παρά το ενδιαφέρον σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτονται τα παιδιά τους, το 70% των γονέων εξακολουθεί να εμπιστεύεται το παιδί του στη χρήση του διαδικτύου με υπευθυνότητα. Ωστόσο, το 30% των γονέων παραδέχθηκε ότι δεν έχει ιδέα τι ώρα αποσυνδέεται το παιδί του από το Διαδίκτυο το βράδυ.

Όταν οι γονείς ρωτήθηκαν αν το παιδί τους έχει εκπαιδευτεί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, ποσοστό 41% αναφέρει ύπαρξη εκπαίδευσης στο σπίτι, το 35% εκπαίδευση στο σχολείο, το 18% αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει αν το παιδί του έχει λάβει εκπαίδευση, ενώ το 7% είπε ότι το παιδί του δεν είχε λάβει καμία εκπαίδευση.

Οι γονείς ρωτήθηκαν επίσης αν αισθάνθηκαν ότι η εκπαίδευση του παιδιού τους ήταν επαρκής, με ποσοστό 62% των γονέων να απαντά «ναι», ποσοστό 4% να δηλώνει «όχι», ενώ το 34% των γονέων να μην είναι σίγουρο.

[Δ.Τ. ESET]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons