Ναυαρχίδα της Samsung με μπαταρία από την LG;

by George Polyzos • On 20-10-2016 • AT 1:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone-lifestyle

Παρά τις δύο ανακλήσεις και την οριστική παύση της παραγωγής, φαίνεται ότι το σίριαλ με το Galaxy Note 7 συνεχίζεται με τη Samsung να προσπαθεί πλέον να «μαζέψει» την ιστορία όσο μπορεί.

Σύμφωνα με αναφορές στον διεθνή Τύπο μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν σε χέρια καταναλωτών περί τα 1,9 εκατομμύρια Note 7 τα οποία θα πρέπει είτε να αντικατασταθούν με άλλες συσκευές της Samsung είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο αγοράς. Αυτό είναι το ένα σκέλος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Samsung.

Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία του προβλήματος. Μετά την πρώτη ανάκληση σαν αιτία φερόταν η χρήση συγκεκριμένης ελαττωματικής παρτίδας μπαταριών προέλευσης Samsung SDI. Τότε σαν λύση προβλήθηκε η χρήση μπαταριών διαφορετικής προέλευσης, δηλαδή της κινεζικής ATL.

Ωστόσο, μετά και τη δεύτερη ανάκληση είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην μπαταρία του phablet, η οποία υπερθερμαίνεται και τελικά εκρήγνυται. Παρόλα αυτά η Samsung φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Korea Herald, να επιλέγει εντελώς νέους προμηθευτές μπαταριών.

«Ψάχνουμε πολλούς διαφορετικούς προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης και της LG Chem, για την επόμενη ναυαρχίδα» ήταν η αναφορά που γίνεται στο δημοσίευμα της κορεατικής εφημερίδας. Αν και εκ πρώτης όψεως η επιλογή φαίνεται τουλάχιστον παράδοξη, εντούτοις δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Samsung θα έχει χρησιμοποιήσει υλικά προερχόμενα από μία θυγατρική της LG Electronics.

Σε ορισμένα από τα smartphones της Samsung χρησιμοποιούνται camera modules προερχόμενα από την LG Innotek, μέλος του LG Group. Προφανώς ακόμη δεν έχει κλείσει κάποια συμφωνία οπότε μένει να δούμε αν τελικά η Samsung θα βρει λύση στα προβλήματά της προερχόμενη από τα χέρια της μεγάλης αντιπάλου.

Προς το παρόν συνεχίζονται οι έρευνες της Samsung και των νοτιοκορεατικών Αρχών για τον εντοπισμό του λάθους στις μπαταρίες του Note 7 που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στην εταιρεία περί τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons