Η πρώτη φωτογραφία στο web από το CERN το 1992

by Stefanos Kofopoulos • On 21-07-2012 • AT 11:39 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η πρώτη φωτογραφία στο web από το CERN το 1992

Τα χρόνια περνάνε γρήγορα και το internet είναι ήδη 20 ετών σε ανθρώπινα χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει από το 1992 και σίγουρα η μόδα στην κόμη των κυριών της φωτογραφίας που ήταν τα πρώτα πρόσωπα που ανέβηκαν στο world wide web ή αλλιώς το internet όπως το ξέρουμε σήμερα. Ναι, η φωτογραφία που κοιτάτε είναι η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε στο internet το 1992 από το CERN. Η ιστορία είναι λίγο γνωστή. Εκείνη την εποχή ο Silvano de Gennaro, IT developer στο CERN, τράβηξε την φωτογραφία και μετά από μικρή επεξεργασία την έστειλε στον Tim Berners Lee και μερικούς άλλους στο CERN.

Η φωτογραφία δείχνει το συγκρότημα παρωδία με όνομα Les Horribles Cernettes που αποτελούσαν οι Angela Higney, Michele de Gennaro, Colette Marx-Neilsen, Lynn Veronneau που επίσης εργάζονταν στο CERN αλλά στον ελεύθερο χρόνο τους έγραφαν ιστορία ποζάροντας στον φακό του Silvano de Gennaro. Στις 18 Ιουλίου 1992 οι 4 αυτές κυρίες έγιναν τα πρώτα πρόσωπα που πέρασαν στο web ως φωτογραφία.

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε πολύ καλά όλοι με το Facebook σήμερα να αποτελεί το μεγαλύτερο φωτογραφικό site του πλανήτη με σχεδόν 950 εκατομμύρια χρήστες να ανεβάζουν καθημερινά εκατομμύρια φωτογραφία από κινητά και κάμερες.

Αυτή είναι η φωτογραφία πριν αλλάξει στο Photoshop 1.0.

Η πρώτη φωτογραφία στο web από το CERN το 1992

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και ολα αυτα στα NeXT που ειχε αγορασει τοτε το CERN. ..

Top

Show Buttons
Hide Buttons