Ο Mozilla θα τσακίσει τα add-ons, ο Firefox θα γίνει πολύ πιο γρήγορος

by Stefanos Kofopoulos • On 04-04-2011 • AT 2:32 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Ο Mozilla θα τσακίσει τα add-ons, ο Firefox θα γίνει πολύ πιο γρήγορος

Επιτέλους, κάποιος σκέφτεται το παρόν και το μέλλον του Firefox και της κατάστασης που έχει προκύψει με τα add-ons. Επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει τα καλά παιδιά του Mozilla αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ξεκαθαρίσουν ποια από τα add-ons καθυστερούν μέχρι και 25% τον αγαπημένο browser. Είναι τραγικό πόσο πολύ μπορεί να επιβαρύνουν τα add-ons τον Firefox που ανοίγει μέχρι και 2 φορές πιο αργά αν ο χρήστης έχει εγκαταστήσει 10 add-ons.

On average, each add-on you install adds about 10% to Firefox start-up time. For some users that’s mere milliseconds, and for others it may be half a second; it all depends on the hardware and software of each individual. Many add-ons add less than 10%, and unfortunately, there are quite a few add-ons that add more. But based on our real-world performance data, installing 10 add-ons will double Firefox’s start-up time.

Εκτός από αυτοματοποιημένες διαδικασίες ελέγχου και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σχετικά με το πόσο καθυστερούν ή όχι τον Firefox, τα add-ons ουσιαστικά θα κατηγοριοποιηθούν σε αυτά που καθυστερούν μέχρι και 25% την εκκίνηση του Firefox και σε όλα τα άλλα που υπερβαίνουν αυτό το όριο. Οι χρήστες θα ενημερώνονται για τα αργά add-ons ενώ ο Mozilla θα φροντίζει να εμφανίζει στο addons.mozilla.org/en-US/firefox/performance την λίστα των 100 δημοφιλέστερων add-ons και πως αυτά επηρεάζουν τον Firefox.

Slow Performing Add-ons με ένα σωρό toolbars και ομορφιές ή ο Firefox όπως πραγματικά πρέπει να είναι, χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα στις επιδόσεις του;

Αν δεν θέλετε να απεγκαταστήσετε τα add-ons που έχετε στον Firefox και να διατηρήσετε το δικαίωμα χρήσης μετά από μια επανεκκίνηση του browser, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε (disable) τα add-ons που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά ή θεωρείτε ότι δημιουργούν πρόβλημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νομίζω ότι η Mozilla επιτίθεται στο τομέα που την έφερε στην πρώτη θέση. Τα addons. Δεν είναι τα πάντα μερικά δευτερόλεπτα ταχύτητας. Πολλοί εκτιμούμε την ευχρηστία και την ευελιξία περισσότερο. Πιστεύω ότι είναι κακή στρατηγική για την Mozilla, έπεσε θύμα του marketing των ανταγωνιστών της, που δίνει βάρος σε ψυχρά νούμερα.

  • Αυτό που δεν αποκαλύπτουν είναι, αν έχουν αυτά τα δεδομένα, σε τι μηχανήματα τρέχει η πλειοψηφία του Firefox και πόσο καθυστερούν σε δευτερόλεπτα. Αν με 10 μόλις add-ons έχει x2 καθυστέρηση με την κατάσταση όπως είναι τώρα, είναι τραγικό.

 2. στα χνάρια του IE9…

 3. Ισχύει οτι τα addons καθυστερουσανε άσχημα τον firefox σε αντιθεση όμως με τον chrome που όσα και να βάλεις δε σε καθυστερει καθόλου.
  ΙΕ9 και firefox τρέξαν να απενεργοποιήσουν τα addons (ο ΙΕ9 το παρατράβηξε θα έλεγα) ενω ο chrome όχι μόνο δεν τα απενεργοποιεί αλλα ανοιξε και ολόκληρο store για αυτα!
  Μπορει η google να μην είναι όσο καλή θα θέλαμε αλλα στο θέμα chrome είναι πολύ μπροστά.
  Δεν μπορω να καταλάβω πως ο firefox που ήταν πρωτοποριακος και δημοφιλής κατέληξε έτσι. Μάλλον είχε καθησυχαστει…

  • Πάντως μετά την αποχώρηση του John Lilly έχουν αλλάξει τρομερά στον Mozilla και κυνηγάνε διάφορα που μέχρι πριν ήταν απλά ΟΚ.. πχ τα add-ons ή τόσες πολλές beta για τον Firefox 4 κλπ

 4. Τσάμπα ντόρος.. Τα add-ons αυτά δεν καθυστερούν την πλοήγηση, αλλά το startup time. Που το παράξενο; Το ίδιο είναι να κάνω boot ένα pc γεμάτο προγράμματα και ένα pc μόνο με το λειτουργικό; Βγήκαν όλα τα web media και το κάναν είδηση και όλα τα fanboys να που Chrome rulez, firefox και ξερό ψωμί κτλ. Η Mozilla έβγαλε μια λίστα προς πληροφόριση των χρηστών της άρα κατ’ εμέ και καλά έκανε, που είναι οι αντίστοιχες λίστες των υπολοίπων; (ουσιαστικά του chrome μιας και μιλάμε για add-ons)

  • Συμφωνώ, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχω και chrome εγκατεστημένο, σε περίπτωση που θέλω να δω κάτι σε δευτερόλεπτα και δε θέλω να περιμένω firebug, adblock κλπ τότε χρησιμοποιώ τον chrome, αλλιώς firefox το οποίο είναι συνήθως ανοιχτό όσο είμαι logged in.
   Όλοι οι browsers καθυστερούν λόγω των προσθέτων τους, ασφαλώς τα “apps” τύπου bookmark που πλασάρει ο chrome δε μετράνε, αλλά τα σοβαρά addons/extensions που παρέχουν επιπλέον δυνατότητες στον browser σίγουρα τον καθυστερούν είτε στην εκκίνηση, είτε αργότερα

 5. εγώ ανήκω στην κατηγορία του κώστα, δλδ για γρήγορη πρόσβαση στο μαιλ chrome.
  γενικά σερφάρω με firefox…

  αν είχε την ίδια ποιότητα στο adblock, no script δεν θα με χάλαγε

 6. Δὲν μὲ ἐνδιαφέρει πόσο χρόνο παίρνει τὸ startup, διότι σπανίως κάνω startup (κάθε βδομάδα ἂς ποῦμε· καὶ τὸ βράδυ hibernate). Πιὸ πολὺ μὲ ἐνοχλεῖ τὸ ὅτι ἀργὰ ἢ γρήγορα ὁ Firefox γεμίζει τὴν μνήμη σκουπίδια καὶ σέρνεται· καὶ τότε, ἀναγκαστικῶς, κάνω startup…

Top

Show Buttons
Hide Buttons