Το μέλλον του Firefox εκτός internet

by Stefanos Kofopoulos • On 12-11-2007 • AT 4:06 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

firefox money

Το Mozilla Foundation εκτός από την αξιοποίηση του κώδικα και την προώθηση της ιδέας Firefox, έχει έσοδα, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχονται από το Google. Ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας συμβιβάζεται με την ύπαρξη του Mozilla Corporation που σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία το 2007 είχε revenue τα $74 εκατομμύρια ενώ το 2006 $66 εκατομμύρια. Το Google είναι ο κύριος χρηματοδότης της προσπάθειας μέσα από την συμφωνία που έχει υπογράψει με το Mozilla. Κάθε φορά που γίνεται αναζήτηση μέσα από το κουτάκι, στο δεξί πάνω μέρος του Firefox, με προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Google, η πονηρή αλεπού κερδίζει χρήματα. Για την ιστορία ο Firefox δίνει την δυνατότητα προσθήκης νέων μηχανών αναζήτησης ενώ έρχεται με τουλάχιστον 3-4.

The Mozilla community has been a bit hybrid in terms of integrating public and private investment all along — its history is fairly unique in this respect

Αν το μέλλον του Firefox κριθεί από τις offline συμφωνίες είναι κάτι που θα φανεί τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, το internet έχει γίνει λίγο καλύτερο με ένα browser που σέβεται τα web standards και παράλλλα πληρώνει την Mitchell Baker, CEO του Mozilla Corporation, με κάτι περισσότερα από $500.000.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. τρομακτική η chief executive θα έλεγα…..(είναι αυτή μια αλεπού)…..
    κι εγώ στο blog μου έβαλα ad sense και μέχρι τώρα έχω κερδίσει το αστρονομικό ποσό των 0,49 δολαρίων ….λέτε η google να θελήσει να κάνει μια συμφωνία και με εμένα στο μέλλον……?

Top

Show Buttons
Hide Buttons