Firefox 7 vs Chrome 14

by Stefanos Kofopoulos • On 28-09-2011 • AT 5:57 pm • 13 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Firefox 7 vs Chrome 14

Ειρωνεία των αριθμών. Firefox 7 vs Chrome 14 διαθέσιμοι browsers την ίδια στιγμή αλλά με νούμερα εκδόσεων που λίγη σημασία έχουν αλλά κάτι λένε. Ο Mozilla έχει αποφασίσει ότι ο Firefox θα εξελίσσεται ταχύτερα, με μικρότερες αλλαγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αντίθεση με τα μεγάλα releases που χρειάζονται καιρό να ολοκληρωθούν και έφεραν μεγάλες αλλαγές. Την ίδια στρατηγική ακολουθεί και η ομάδα του Google πίσω από τον Chrome broswer.

Με δεδομένη την ταχύτητα και φρεσκάδα του Chrome 14 αλλά και την νέα έκδοση του Firefox 7 που διορθώνει πολλά από τα προβλήματα της υπερβολικής χρήσης μνήμης RAM και ταυτόχρονα διατηρεί την τεράστια κληρονομιά των plugins και add-ons, τί browser χρησιμοποιείτε αυτές τις μέρες;

Αν χρησιμοποιείτε Firefox 7 και Chrome 14 αντί για Firefox 7 vs Chrome 14 γιατί χρησιμοποιείτε τον ένα αντί τον άλλο browser;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλός είναι ο firefox 7 ειδικά στο θέμα της μνήμης ..Ο chrome σε πολλά όμως είναι γρηγορότερος. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον chrome είναι ότι όταν έχω ανοιχτά 10 tabs μου τρώει κοντά στα 2gb ram ….Ενώ τον firefox όσο και να τον φορτώσεις (firefox 7 )

  • Λογικό αυτό γιατί ο Chrome ανοίξει ξεχωριστό process. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για σένα και σε περίπτωση crash πεθαίνει μόνο το συγκεκριμένο process όχι τα πάντα (στην θεωρία τουλάχιστον). Πληρώνεις όμως το τίμημα σε μνήμη.

 2. Σίγουρα Firefox.
  Στο θέμα μνήμης είναι πλεόν πολύ καλύτερος του Chrome.
  Επίσης επειδή σχεδιάζω websites και applications για web, στο θέμα των w3c standards η απόδοση του FF6 & 7 είναι σχεδόν τέλεια, ενώ ο Chrome υπολείπεται αρκετά.
  Σχετικά με add ons, ο FF έχει πολλά add-ons για developers συνεπώς δεν μου λείπει κάτι.

 3. Chrome… τον έχω συνηθίσει, και τα developer tools που έχει είναι άριστα χωρίς να χρειάζεται κάποιο plugin.

 4. Chrome γιατί Ρίναι πιο Ξ»ΞΉΟ„ΟŒΟ‚ ΞΊΞ±ΞΉ Ξ±Ο€Ξ»ΟŽΟ‚ ΞΊΞ±ΞΉ έχΡι ωραίΡς Ρφαρμογές στο chrome store που ΞΌΞ΅ βολΡύουν.

 5. Nightly 10 και ξερό ψωμί. :Ρ Είναι πιο όμορφο, δεν μπερδέυομαι στις ρυθμίσεις κτλ κτλ~

 6. Εγώ χρησιμοποιώ Chrome 14. Όπως είπα και στο άλλο θέμα για τον FF 7, έχω πρόβλημα με τη θολούρα στις γραμματοσειρές του FF. Επειδή διαβάζω καθημερινά κείμενα στο internet λόγω δουλειάς, με ζαλίζει! Άσε που οι τεχνολογίες του Chrome είναι πολύ μπροστά: Instant που φορτώνει τις σελίδες πριν τις πληκτρολογήσω (έχω πάθει πλάκα με αυτό!), sandbox στο Flash και έτσι δεν σκάω με τα update της adobe γιατί τα κάνει αυτόματα ο Chrome, ούτε κολλήματα ούτε τίποτα!

 7. Firefox εδώ και χρόνια, η μνήμη ποτέ δε με απασχόλησε (δεν έχω και ούτε σκοπεύω να πάρω κάτι με λιγότερα από 4GB RAM). Εμφανίζει ότι πρέπει να εμφανίσει σωστά και δεν εμφανίζει (όπως θα έπρεπε) κάτι σελίδες φτιαγμένες αποκλειστικά για IE5-6 (generated με Visual Studio κλπ) τις οποίες μόνο ο IE9 ακόμα τολμάει να τις κάνει render 100%.

  Τα πρόσθετά του κάνουν σοβαρά πράγματα και είναι περισσότερα σε αντίθεση με τη μικρότερη συλλογή του Chrome (έχω καιρό να ασχοληθώ βέβαια) όπως και το ανούσιο σχεδόν app store όπου τα μισά apps είναι link για σελίδες.

 8. Chrome 4ever από τη στιγμή που το χρησιμοποίησα δεν έχω ξεκολλήσει. Μόνο για το cheat engine χρησιμοποιώ τον Firefox.

 9. ρε παιδιά είναι απίστευτο …Ο firefox ανοιγμένος με 26 tabs και από την άλλη ο chrome με 6 tabs και τρώνε την ίδια ram 457k Απίστευτο … Ένταξη ο chrome μπορεί να έχει 2 add on παραπάνω ….αλλά δεν νομίζω να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά …Αν είχα τα ίδια tab στον chrome θα είχε φτάσει στα 1700k. Μακάρι να κάνουν κάτι για τον chrome σε κάποιο επερχόμενο Update γιατί είμουν τόσο καιρό στον chrome και είναι πραγματικά γρήγορος ….

 10. Με 26 tabs 1.48 Google Chrome – 1.14 Mozilla Firefox ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

 11. PALE MOON v6 x64 και τα μυαλα στα καγκελα!

 12. aurora 9.0a2 :D

Top

Show Buttons
Hide Buttons