Τέλος εποχής για τον Firefox 64-bit στα Windows

by Stefanos Kofopoulos • On 22-11-2012 • AT 4:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

Τέλος εποχής για τον Firefox 64-bit στα Windows

Ο Firefox 64-bit δεν θα είναι πλέον διαθέσιμος στα Windows για λόγους που όσοι τον έχουν χρησιμοποιήσει γνωρίζουν πολύ καλά. Η απόφαση φαίνεται να είναι οριστική εκτός και αν υπάρξει θύελλα αντιδράσεων και η open source κοινότητα αποφασίσει διαφορετικά.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον Firefox 64-bit στα Windows θα πρέπει να βρείτε μια εναλλακτική λύση, όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία. Όσοι έχετε δοκιμάσει τον browser θα ξέρετε ότι είναι ότι πιο ασταθές και άχρηστο υπάρχει στα 64-bit. Για τα plugin ούτε λόγος να γίνεται, αφού σχεδόν κανένα δεν είχε γραφτεί για την 64-bit αρχιτεκτονική.

Οι λόγοι που ο Mozilla αποφάσισε την διακοπή εξέλιξης της 64-bit έκδοσης του Firefox είναι ακριβώς αυτοί:

  • Many plugins are not available in 64-bit versions
  • The plugins that are available don’t work correctly in Firefox because we haven’t implemented things like windowproc hooking, which means that hangs are more common
  • Crashes submitted by 64-bit users are currently not high priority because we are working on other things
  • This is frustrating for users because they feel (and are!) second-class
  • It is also frustrating for stability team triage because crash-stats does not easily distinguish between 32-bit and 64-bit builds in the topcrash lists and other reports. We basically ignore a set of nightly “topcrashes” because they are 64-bit only

Είμαι σίγουρος ότι κάποια θα ξεκινήσουν δικό τους fork και θα εμφανίζουν τον Firefox 64-bit πολύ σύντομα σε ξεχωριστό binary έτσι επειδή απλά μπορούν και θέλουν. Καλά θα κάνουν. Το θέμα είναι πως η έκδοση των 64-bit στα Windows ήταν και είναι για τον πολύ κόσμο ασταθής, προβληματική και άχρηστη.

Η απόφαση του Mozilla είναι σωστή και θα μπορέσουν να επικεντρωθούν τον Firefox 32-bit και όλα τα προβλήματα που έχει, ειδικά ό,τι αφορά την διαχείριση μνήμης και τα plugins και add-ons.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons