Firefox 3.6 εδώ και τώρα

by Stefanos Kofopoulos • On 22-01-2010 • AT 12:01 pm • 19 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Firefox 3.6 εδώ και τώρα

Ο Firefox 3.6 είναι εδώ και περιμένει τα εκατομμύρια των χρηστών να κάνουν το κλικ για να γλιτώσουν από την κατάρα της προηγούμενης έκδοσης. Οι μηχανικοί του Mozilla υποστηρίζουν ότι ο Firefox 3.6 είναι τουλάχιστον 20% ταχύτερο από τον Firefox 3.5 και έχουν δίκιο. Οι βελτιώσεις είναι σημαντικές αλλά αν κρίνουμε από το χάλι της προηγούμενης έκδοσης χρειάζεται δουλειά ακόμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Firefox 3.6 δεν είναι βελτιωμένος. Είναι και πολύ μάλιστα τόσο για τους χρήστες όσο και για τους developers. Σε καθημερινή χρήση το Facebook, το Gmail και γενικά τα sites θα φορτώνουν γρηγορότερα και θα αποκρίνονται ταχύτερα σε κάποιες επιλογές. Η JavaScript έχει πάρει τα πάνω της ενώ αντίθετα τα κολλήματα και crash έχουν μειωθεί. Οι χρήστες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα νέα themes που ονομάζονται Personas, εγκαθίστανται με ένα κλικ και δεν απαιτούν restart του Firefox 3.6. Σημαντική είναι και η υποστήριξη της HTML5 για να βλέπετε βίντεο χωρίς flash στο YouTube αλλά και το Vimeo. Plugin updater για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και επικοινωνία με το accelerometer για να αλλάζει αυτόματα η οθόνη ανάλογα με το πως κρατάτε στα χέρια σας το laptop / smartbook / tablet / booklet.

Θα κατεβάσετε τον Firefox 3.6 εδώ και τώρα;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είναι ταχύτατος.
  Δεν γνωρίζω τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά καμία σχέση με τον παλιό!

 2. δεν νομίζω να το κατεβάσω

 3. Το κατέβασα ήδη. Καλοί οι chrome και opera αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος να εγκαταλείψω τα αγαπημένα μου plugins.

 4. Μπορώ να το κάνω εγκατάσταση πάνω απο την rc2 η θα πρέπει πρώτα να την απεγκαταστήσω;

  • Ναι μπορείς

 5. μια διόρθωση στο άρθρο σου το vimeo δεν παίζει html5 video στον ff3.6
  via vimeo “It only works for about 25% of you: you must be running the latest versions of Safari, Chrome, or IE with Chrome Frame installed.”

  • Πολύ σωστά αλλά ο FF 3.6 υποστηρίζει πλέον HTML5 και μάλιστα λένε ότι έχουν την καλύτερη υποστήριξη

 6. ο ff υποστηρίζει για html5 codecs Theora+Vorbis+Ogg
  προφανώς τα Video στο vimeo ειναι H.264+AAC+MP4 που υποστηρίζουν οι chrome & safari

 7. Θα κατεβάσετε τον Firefox 3.6 εδώ και τώρα;

  όσο δεν παίζουν τα addons που έχω στον 3.5 οχι

 8. Γράφω από 3.6. Υπάρχει μια μικρή διαφορά στην ταχύτητα, περίπου η ίδια κατανάλωση μνήμης. Crashes και λοιπά φρούτα δεν είχα ούτε με τον 3.5, αν και η υπερβολική κατανάλωση μνήμης με χάλαγε πολύ.

 9. Τι προτείνεις, clean install ή θα δούμε τη διαφορά αν το περάσουμε πάνω από τον 3.5.7?

  • Κανονικά πρέπει να πετάς το προηγούμενο, να κρατάς bookmarks κλπ reboot και μετά install.. Αν το βάλεις από πάνω θα παίξει πάντως

 10. περίμενα κάτι καλύτερο με τη διαχείριση της μνήμης όπως και με την ταχύτητα εκκίνησης του προγράμματός κατά τ’ άλλα βλέπω λίγο διαφορά στην ταχύτητα που ανοίγουν μερικά “φορτωμένα” sites.

 11. Η ταχύτητα είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, το μόνο προβληματάκι που έχω είναι ότι το Page Speed της google δεν είναι compatible ακόμα με το firebug plugin.

  Για θέματα ασφάλειας θα δούμε σε βάθος χρόνου αν υπάρχει βελτίωση, στο browserscope o FF 3.6 έχει 7/10 rating για security ενώ o IE 8 / Chrome 4 έχουν 9/10.

 12. Eγώ είχα πρόβλημα με το VMWare Server 2 οταν αναβαθμισα σε FF 3.6. Δε μου ανοιγε τα Virtual Machines, δε δημιουργούσε shortcuts και γενικα δεν πηγαινε μια. Ετσι αναγκαστικά.. FF 3.5.7 για την ώρα.

 13. πάντως είναι σαφώς πιο γρήγορος και με τα personas γίνεται και ελκυστικός!

  well done mozilla.

 14. Δείχνει πιο γρήγορος και πιο ομαλός παρόλο που τον έχω βάλει σε δυνατό μηχάνημα. Προς το παρόν δείχνει ότι γλύτωσα από τα crashes του 3.5 παρόλο που απλά έκανα upgrade. Τα personas είναι μούφα .. μια ματιά στις 10 πρώτες σελίδες δεν είδα κάτι ενδιαφέρον – κλασσικό πρόβλημα με τα themes θα έλεγα. Δείχνει οκ χωρίς προβλήματα ούτε με vm workstation ούτε κάτι άλλο.

 15. κάτι παίζει με την γραμμή με τα favourites κάτω από τη γραμμή διευθύνσεως… αν πάω να σύρω την τρέχουσα διεύθυνση, δεν την προσθέτει… πρέπει να κάνω add με τον κλασσικό τρόπο :(

  είναι bug ή υπάρχει κάποιο όριο πόσα favorites μπορείς να έχεις σε ένα toolbar???

 16. Εδώ και λίγες ημέρες ΟΥΤΕ ΕΝΑ crash ουφ!!! ευτυχώς!!!

Top

Show Buttons
Hide Buttons