Ο νέος Download Manager του Firefox 20

by dtonias • On 06-04-2013 • AT 3:55 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Ο νέος Download Manager του Firefox 20

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε ο Firefox 20 με αρκετά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, ανάμεσα τους και ο νέος download manager αρκετά διαφορετικός σε σύγκριση με το παρελθόν.

Firefox 20, ο καλυτερος browser του Mozilla μεχρι σημερα

Στις προηγούμενες εκδόσεις του Firefox, o Download Manager άνοιγε αυτόματα σε ένα νέο παράθυρο κάθε φορά που κατεβάζατε αρχεία μέσω του browser, διαδικασία που δεν είχε αλλάξει για χρόνια και για ορισμένους ενδεχομένως να ήταν ενοχλητική.

Πλέον, ο Download Manager του Firefox 20 βρίσκεται ενσωματωμένος στην οριζόντια μπάρα επιλογών του browser με το αντίστοιχο εικονίδιο. Πατώντας στο εικονίδιο εμφανίζεται ένα pop-up παράθυρο με τις πιο πρόσφατες λήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, προβάλλοντας παράλληλα το συνολικό χρόνο που απομένει για την ολοκλήρωσή τους.

Ο νέος Download Manager του Firefox 20

Για να δείτε την πλήρη λίστα, πατήστε στο κουμπί Εμφάνιση όλων των λήψεων (Show all downloads) ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl + J.

Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να διακόψετε μία λήψη, να ανοίξετε τον φάκελο λήψεων, να αντιγράψετε το σύνδεσμο λήψης, να αναζητήσετε και να διαγράψετε όλες ή συγκεκριμένες λήψεις.

DOWNLOAD: Τον νέο Firefox 20 εδώ και τώρα

Ο νέος Download Manager του Firefox 20

Για να ενεργοποιήσετε τον παλιό Download Manager του Firefox 20 όπως τον είχατε συνηθίσει στις προηγούμενες εκδόσεις του browser, μπορείτε να το πραγματοποιήσετε μέσα από τις ρυθμίσεις για προχωρημένους.

Ο νέος Download Manager του Firefox 20

Πληκτρολογήστε about:config στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox, αποδεχθείτε την προειδοποίηση ασφαλείας και έπειτα αναζητήστε την εγγραφή browser.download.useToolkitUI. Αλλάξτε την από Ψευδής (False) σε Αληθής (True) και θα ενεργοποιηθεί η παλαιότερη έκδοση του Download Manager.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. επιτέλους βλέπουμε ένα από τα καλά χαρακτηριστικά του Safari να ενσωματώνεται από τον FF…

    Έτοιμη για μήνυση η Apple; :)

  2. Ρε παιδια, γιατι ειναι ΤΟΣΟ τρομερο χαρακτηριστικο αυτό ? και πριν μια χαρα ηταν και τωρα καλα. Δεν καταλαβα τι στο καλο προσθετει αυτη η “βελτιωση” που μας ελειπε πριν ?

    • Είναι μια θετική αλλαγή σε ένα feature του Firefox που είχε να αλλάξει για χρόνια. Δεν αναφέρθηκε πουθενά ότι είναι “τόσο” τρομερό.

  3. Η μόνη «βλακεία» είναι ότι για να δεις με πόσα kb/s κατεβάζεις, πρέπει να πατήσεις στο “Show all downloads” για να σου πετάξει το παράθυρο. :S

    Σε παλαιότερες εκδόσεις του Nightly(20,21) ήταν μια χαρά. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνανε έτσι.

  4. Μετά την εγκατάσταση της νέας έκδοσης αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα στο διαχειριστικό του Magento που αφορούσε την προσθήκη εικόνων στον κειμενογράφο. Δοκίμασα άλλους browsers και δεν είχα πρόβλημα. Αναγκάστηκα να κάνω downgrade. Δεν ξέρω εάν είναι κάτι μεμονομένο ή γενικό.

Top

Show Buttons
Hide Buttons