Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Fintech Challenge ’17 της Alpha Bank

by George Polyzos • On 03-12-2017 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Με την ανάδειξη των τριών πιο καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας “Fintech Challenge ’17”.

Ο διαγωνισμός, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε από την Alpha Bank, με στόχο την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Fintech Challenge ’17, ο οποίος ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, 18 ομάδες, με συνολικά 52 συμμετέχοντες, ανέπτυξαν καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές στον τομέα του fintech, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση εξειδικευμένων και έμπειρων Στελεχών της Alpha Bank και συνεργατών της για το Fintech Challenge, από το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, την EY Ελλάδος, τη Microsoft και τη Vodafone. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στον σύγχρονο χώρο συνεργασίας Tzaferi 16 στο Γκάζι.

Κατά την τελευταία ημέρα του Fintech Challenge ’17, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους και στη συνέχεια πενταμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από Στελέχη και Συνεργάτες της Alpha Bank, επέλεξε τις τρεις νικήτριες ομάδες, με βάση το επίπεδο καινοτομίας, τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής και τον βαθμό στον οποίο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα.

1ο Βραβείο
Expendzen (Κωνσταντίνος Οικονόμου, Νίκος Παππάς, Σταύρος Μάνος)
Εφαρμογή για την απλοποίηση των διαδικασιών εγκρίσεων, αποστολής τιμολογίων και παρακολουθήσεως εταιρικών δαπανών από εργαζομένους της επιχειρήσεως, με χρήση virtual καρτών μίας χρήσεως και prepaid καρτών χαμηλού ορίου.

2ο Βραβείο
GIVEnTRUST by Mantis (Δημήτρης Γερογιάννης, Αλέξιος Πολύζος, Κωνσταντίνος Τσιούνης, Χρήστος Νικολούδης, Όλγα Τσιλιμίγκρα, Μανώλης Αδαμόπουλος)
Ένα ολοκληρωμένο σύστημα για διαφάνεια και μεγιστοποίηση της αποδόσεως των δωρεών, με χρήση τεχνολογίας blockchain, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε περιστατικά όπως οι πρόσφατες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής.

3ο Βραβείο
Nexobi (Γιώργος Αδαμίδης, Νίκος Ζαρδαβάς, Στέλιος Σαμαράς)
Cloud πλατφόρμα για μικρές επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους με υπηρεσίες όπως ERP, λήψη παραγγελιών και online booking.

Η 1η νικήτρια ομάδα λαμβάνει το ποσό των 5.000 ευρώ από την Alpha Bank, καθώς και επιχειρηματική και τεχνολογική καθοδήγηση (mentoring) για τρεις μήνες από τη Microsoft. Η 2η νικήτρια ομάδα λαμβάνει το ποσό των 3.000 ευρώ από την Alpha Bank και τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, στο πλαίσιο του MIT Enterprise Forum Greece Startup Competition. Η 3η νικήτρια ομάδα λαμβάνει το ποσό των Ευρώ 1.000 ευρώ, ενώ όλες οι ομάδες που διακρίθηκαν θα λάβουν δωρεάν συμβουλευτικές, φορολογικές και νομικές υπηρεσίες από την EY Ελλάδος καθώς και δωρεάν πρόσβαση στο Microsoft Cloud αξίας έως 120.000 δολαρίων, σε περίπτωση που συνεχίσουν την ιδέα τους μέσω του προγράμματος Bizspark της Microsoft.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons