Ο Μεγάλος Αδερφός από Ευρώπη

by admin • On 18-12-2005 • AT 7:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

big brother watching all

Μετά την ψήφιση του εξευτελιστικά γελοίου νόμου για την παρακολούθηση τηλεφώνων και internet μια τρελή και φανταστικά παραμυθένια ιδέα μου πέρασε από το μυαλό. Γιατί να μην ταίσουμε τον μεγάλο ευρωπαίο αδερφό με λίγο σαβούρα;

Έχω αναφερθεί στα splogs στο παρελθόν και είμαι κατά της ιδέας του spam (το pestaola.gr είναι θύμα άλλωστε) αλλά φαίνεται πως είναι μια καλή και πρόχειρη λύση για να γίνει λίγο πιο δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία ανάλυσης του τεράστιου όγκου δεδομένων που πρόκειται να καταγραφούν.

Οι σύγχρονες μηχανές αναζήτησης αδυνατούν να εντοπίσουν διαφορές ανάμεσα σε blogs και splogs και παρουσιάζουν το περιεχόμενο και των δύο στα αποτελέσματα τους. Τα splogs αντλούν το περιεχόμενο τους από sites όπως το Amazon, ebay, wikipedia κλπ. Αντιγράφουν τα σχόλια, τις κριτικές, τις παρουσιάσεις, τα νέα και τα άρθρα, βάζουν δικά τους keywords (λέξεις κλειδιά) και γεμίζουν εκατοντάδες σελίδες σε υπηρεσίες όπως το blogger.com .

Το περιεχόμενο προδίδει την ύπαρξη ανθρώπινης σύνταξης και γραφής (εν μέρη είναι) αλλά στην πραγματικότητα δεν αποτελεί παρά μια μηχανιστική μίξη σαβούρας, keywords και διαφημίσεων. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στις μέρες μας δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος διαλογής και αντιμετώπισης των splogs.

Καταδικάζω την τρομοκρατία και θυμίζω πως πάντα υπάρχουν περισσότερες από μια λύσεις σε κάθε πρόβλημα. ‘Ισως το φαίνόμενο του spamming να αποτελέσει μια εύλογα εφαρμόσιμη και προσωρινή λύση απέναντι στην απαξιωτική στάση παρακολούθησης των πάντων.

You’re my Big Brother. I’ll put a spell on you!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons