Ελεύθερα White Spaces, το broadband πάρτυ αρχίζει

by Stefanos Kofopoulos • On 05-11-2008 • AT 7:04 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Tehran Sky

Με την επιμονή του Google, χιλιάδων καταναλωτών και λοιπών, το FCC αποφάσισε με ψήφους 5-0 να ανοίξει τις συχνότητες “white spaces” για χρήση σε broadband δίκτυα και υπηρεσίες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το εύρος συχνοτήτων που προκτύπρει από τα κετνά μεταξύ των συχνοτήτων που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι σαν WiFi on steroids και ό,τι άλλο προκύψει από την έρευνα και καθοριστεί από τα standards.

Εμπορικά η επιτυχία του κατορθώματος είναι μεγάλη γιατί οι υπηρεσίες που θα χρησιμοποιούν τα white spaces μπορούν να μεταφέρουν σήμερα πιο μακρυά από το WiFi άρα να καλύπτουν γεωγραφικά μεγαλύτερες περιοχές, με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερους σταθμούς αναμετάδοσης. Το Google θέλει κάτι τέτοιο για να προσφέρει πρόσβαση στο Google Search και λοιπές υπηρεσίες σε ακόμα περισσότερους χρήστες.

Ο κόσμος, δηλαδή όλοι οι Αμερικανοί εκεί έξω, πιθανότατα θα έχουν broadband internet με χαμηλό ή χαμηλότερο κόστος σε περιοχές που ίσως η πρόσβαση να μην ήταν καν εφικτή ενώ παράλληλα η διακίνηση και η πρόσβαση στην πληροφορία αυτόματα καθίσταται περισσότερο δημοκρατική.

Η επιτυχία είναι τόσο σημαντική ώστε το post A vote for broadband in the “white spaces” στο επίσημο Google blog έγινε από τον Google co-founder και President of Products, Larry Page.

photo via Hamed Saber

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ugh82, αφού εδώ παίζουμε μόνο με προσωρινές άδειες έτσι απλά!

  2. Βρε Τιτάνα πως και δεν έχεις κάνει κανένα ποστ για το TV digital switchover που θα μπει στην πρώτη του φάση σε δυο μήνες?

  3. azrael, δεν είχα ιδέα ότι έχει πλησιάσει ο καιρός. Θα το δω.. thanks!

Top

Show Buttons
Hide Buttons