Φέτος θα παρουσιαστούν οι επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς

by Nikos Kaimakamis • On 13-02-2017 • AT 12:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Στο δεύτερο μισό του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των επεξεργαστών 8ης γενιάς της Intel, οι οποίοι φέρουν την κωδική ονομασία Coffee Lake. 

Οι επεξεργαστές Intel Core της 8ης γενιάς θα είναι κατασκευασμένοι με βάση την αρχιτεκτονική των 14 nm, ενώ -σύμφωνα με το Liliputing- οι νέοι επεξεργαστές θα προσφέρουν υψηλότερη απόδοση τουλάχιστον κατά 15% σε σχέση με ένα σημερινό επεξεργαστή Core i7 7ης γενιάς.

Οι πληροφορίες θέλουν την Intel να προχωρά και στην αρχιτεκτονική των 10 nm στα μελλοντικά chips που θα παρουσιάσει, αλλά σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει την επιλογή των 14 nm.

Η Intel φαίνεται πως θέλει να θέσει τον εαυτό της ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό της AMD, η οποία κινείται δυναμικά τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις στον τομέα της εξέλιξης των επεξεργαστών για τους υπολογιστές να είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσες.

Η Intel φέρεται να είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου επεξεργαστών στην Αριζόνα των ΗΠΑ, στο οποίο η εταιρεία εκτιμάται ότι δεν θα ασχοληθεί μόνο με την έρευνα και εξέλιξη των chips στην αρχιτεκτονική των 10 nm, αλλά και με τα ολοκληρωμένα κυκλώματα με αρχιτεκτονική 7 nm που θα ακολουθήσουν.

Μένει να δούμε όλες τις μελλοντικές κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Intel.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons